2000 – Cheb: Vybudování Průmyslové zóny stále provází nejistota (TV Západ)

Chebská radnice stále nemá jistotu, zda se jí podaří zrealizovat myšlenku vybudování průmyslového parku ve vytipované lokalitě u obchvatu města. V první etapě totiž počítá s investicemi do pozemků o rozloze asi 50 hektarů, kde však má v majetku pouze pětinu půdy.

dezinfekce

Čtrnáct oslovených vlastníků zbývajících pozemků předložilo radnici cenovou nabídku – 200 korun za metr čtvereční, což ale zastupitelé neakceptovali s tím, že únosných je max. 75 korun za metr čtvereční. K tomuto rozhodnutí se vlastníci dosud nevyjádřili. 

„Jsou to kroky, které logicky navazují. My jsme se zeptali vlastníků. Vlastníci nám řekli svůj názor. Do zastupitelstva šel návrh z hlediska našeho a nyní je třeba další krok, zda vlastníci souhlasí,“ vysvětlil postup starosta Václav Jakl. 

V této situaci městu nahrává i fakt, že radnice byla oslovena dalším zájemcem, který je vlastníkem jiných pozemků v blízkosti obchvatu, a byl by je ochoten prodat. 

„Kdyby se stalo, že nepřistoupí, tak ještě varianta jiného vlastníka. A kdyby to na tomto mělo zhavarovat, tak by to byla určitě škoda pro město,“ dodal starosta.

Průmyslová zóna by pravděpodobně přinesla stovky pracovních míst a výrazně by tak omezila růst nezaměstnanosti v okrese. V první etapě město plánuje vybudovat do roku 2003 na 50 hektarech nové komunikace a sítě za 120 milionů korun. Polovinu z této sumy má hradit Evropská unie, čtvrtinu stát v rámci projektu Podpory průmyslových zón a zbytek město. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy