Žlutice: Lesnická škola představila novinky ve výuce (TV Západ)

Střední lesnická škola ve Žluticích se chystá na přijímací řízení a nabízí možnost zájemcům se podívat na řadu novinek, které zde v poslední době zavedli. Od roku 1989, kdy škola oficiálně vznikla, zde vystudovala řada těch, kteří nacházejí uplatnění v lesnictví, dřevařském průmyslu nebo zahradnictví a květinářství.

dezinfekce

„Škola má dnes přes 250 žáků, pedagogů je dohromady okolo 30. Nabízené obory jsou – dva maturitní, a to je obor lesnictví a zahradnictví. Potom nabízíme učební obory - lesní mechanizátor, zahradník, včelař a zahradnické práce,“ uvedla Radka Stolariková, ředitelka Střední lesnické školy ve Žluticích. 

Ve výuce nechybí ani ekonomika či angličtina. V zařízení kladou hlavní důraz na praxi a studenti se dostanou k řadě zajímavých činností.

„My je připravujeme zejména v maturitních oborech na práci revírníka, resp. hajného. Tzn., člověka, který má na starost určitou část lesního území a aby získal znalosti, které bude k práci potřebovat. Tam jsou obory – pěstování lesa, ochrana lesa, lesní těžba, apod. V učňovských oborech, které zde máme, naše žáky připravujeme pro to, aby zvládli jednotlivé technologie od těžby, přes ochranu, pěstování či pěstitelské činnosti. Soustřeďujeme se tam ale na tu praktickou stránku,“ potvrdil Milan Fořt, učitel odborných předmětů.

Zájemci mohou získat během studia řidičský průkaz na skupin B a T tedy na osobní auto i traktor. Ti, kteří se věnují myslivosti a mají dobrý prospěch, si mohou udělat lovecký lístek. 

„Není vy jímkou, že zde mají své psy. Intenzivně se věnují např. myslivosti a s tím souvisejícímu lesnickému nebo mysliveckému troubení, vábení zvěře apod. V tom máme úspěchy, a to i na mezinárodní úrovni,“ doplnil Fořt.

„Lesu zdar. Jmenuji se Josef Novotný a jsem studentem 3. ročníku na Střední lesnické škole ve Žluticích. Věnuji se vábení jelenů. Většinou vábíme na tuto rakouskou řevnici Faulhaber. Předvedu vám hlas starého hledajícího jelena,“ vystřihl dokonalou ukázku student, loni třetí na juniorském Mistrovství ČR. 

Své zájmy mohou studenti na škole rozvíjet a připravovat se na další studium na vysoké škole nebo na své povolání. Reference od absolventů jsou často tím impulsem, kdy se mladý člověk rozhodne ke studiu ve Žluticích.


Komentáře

  • Před 4 roky

    “We are thankful he did not get a sentence of life” in prison, which prosecutors had sought, defense attorney Vicki Behenna said Monday.
    https://www.ccclub700.com

  • Před 4 roky

    A federal complaint filed in 2017 said a confidential informant told the FBI that Varnell was upset with the government and wanted to blow up a building in a plot similar to the deadly 1995 bombing of the Oklahoma City federal building.
    https://www.dok222.com

  • Před 4 roky

    in August 2017 after he tried to detonate what authorities said he believed was a half-ton (450-kilogram) bomb outside BancFirst in downtown Oklahoma City. The FBI had learned of Varnell's plan and an undercover agent posed as someone who could help construct the bomb, but instead provided inert materials.
    https://www.best373.com

  • Před 4 roky

    An Oklahoma man was sentenced Monday to 25 years in prison after being convicted of trying to blow up an Oklahoma City bank with a massive vehicle bomb, according to federal prosecutors.
    https://www.betting33.com

  • Před 4 roky

    please visit us :
    https://hpx7.com ??????
    https://hky7.com ?????
    https://kyb7.com ??????????

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.02.2019 19:00
Video




 

Hlavní zprávy