Sokolov: Hokejový zápas pro Standu

Hokejový život přináší hráčům různé soupeře. Někdy hokejisté narazí na protivníky z kategorie lehčích, někdy se musí poměřit se silným sokem. Jsou bohužel i chvíle, kdy se někteří hráči musí popasovat se soupeřem z kategorie nejtěžších. Tak, jako v případě hráče 4. třídy, Stanislava France, který v současné době bojuje s „drakem."

dezinfekce

A protože jsou hokejisté týmoví hráči, Standa a jeho rodina v tomto zápase nezůstanou sami. Utkání pro statečného bojovníka se rozehraje ve středu 4. března.

V našem příběhu je oním zákeřným „drakem“ leukemie. Již podruhé se drak staví do cesty našemu hráči, devítiletému Stáňovi Francovi. Už jednou ho Stáňa dokázal porazit a je odhodlán zvítězit i podruhé. K tomu je potřeba nejen osobní statečnost, ale také podmínky pro vítězství. 

Hokejové fotky, dresy. I v těchto náročných chvílích devítiletý Standa myslí na hokej, na svůj Baník. A Baník i s jeho městem myslí na Standu. Zatím se boj s drakem odehrává ve spřáteleném zázemí plzeňské nemocnice. Bude to však dlouhý zápas a Standa i jeho nejbližší chtějí, aby měl malý baníkovec výhodu domácího prostředí. K tomu je potřeba několik změn a nemálo finančních prostředků. Život se celé rodině obrátil na ruby. I proto, ač nerada, maminka Stáni založila transparentní účet u Komerční banky 123-1362670217/0100, kam mohou lidé přispívat především na přestavbu bytu, kde musí být vytvořeno sterilní prostředí.

A ve spolupráci s Městem Sokolov pomůže také HC Baník Sokolov. Poslední domácí utkání, které Baník odehraje ve středu 4. března proti Kadani, bude věnován právě Stáníkovi. Baník věnuje rodině Stáni finanční prostředky odpovídající celému výtěžku vstupného z utkání. Poté půjdou do dražby prvoligové dresy ze sezony 2019/2020 a i tento výtěžek bude poskytnut malému Staníkovi. Do pomoci se zapojí také Město Sokolov, v zastoupení starostky Renaty Oulehlové. Jak Město Sokolov, tak HC Baník Sokolov chtějí Stáňovi a jeho rodině co nejvíce ulehčit současné náročné chvíle.

"Jsme naprosto přesvědčeni, že i s dalšími partnery a lidmi s dobrým srdcem vytvoříme se Standou natolik silný tým, že drak bude znovu pokořen. Zároveň se všichni těšíme, až bude moci Stáník znovu nazout brusle a vstoupit v dresu Baníku na led našeho sokolovského zimního stadionu," uvádí na svých stránkách město Sokolov.

S podporou Stáni nezůstávají pozadu ani hráči A-týmu či členové realizačního týmu. Například útočník Michael Čejka, jenž Standu také trénoval, veřejně vyzývá k podpoře malého hokejisty. Zároveň hokejka Michaela Čejky je vyzdobena mottem na podporu Stáni. Pozadu nezůstává ani Roman Kašpar, kustod A-týmu, který Standu také trénoval. I díky němu se může Stáňa těšit na malé překvapení.

Ve středu 4. března tu bude utkání pro statečného bojovníka, Stáňu France.  Pojďme Stáňovi pomoct i my. Celý výtěžek ze vstupného bude věnován malému hokejistovi. Souboj s Kadaní začne v 18:00 na sokolovském zimním stadionu.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.02.2020 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy