Žák Střední školy stravování a služeb Karlovy Vary se stal mistrem Evropy

Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary dosáhla zcela mimořádného úspěchu v prestižní soutěži Koruna kreativity 2019, která je současně otevřeným mistrovstvím Evropy.

dezinfekce

Žák 3. ročníku oboru Kadeřník Cao Tan Hoang postoupil z oblastního kola do finále a zvítězil v kategorii Pánský střih a styling. Zároveň byl vyhlášen i absolutním vítězem celé soutěže. 

Talentovaného a pracovitého žáka připravovala na soutěž učitelka odborného výcviku Alena Strnadová.

„Střední škola stravování a služeb Karlovy Vary tak prokázala, že dokáže kraj a město skvěle reprezentovat nejen tradičně v gastronomii, ale i v dalším oboru, kterému se věnuje teprve třetím rokem. Pro obor Kadeřník škola vybudovala atraktivní zázemí v podobě dobře vybaveného a esteticky ztvárněného školního kadeřnického salonu a odborné učebny a zajistila pro výuku zkušené odborníky. Tyto podmínky škole přivádí do oboru Kadeřník kvalitní a motivované žáky se zájmem o odborný rozvoj. A je potěšitelné, že tato strategie již tak brzy začíná přinášet výsledky,“ uvedl ředitel školy Jiří Neumann.

Koruna kreativity je jediným oficiálním mistrovstvím České republiky pro studenty oborů Kadeřník, Kosmetička, Vizážista, a to díky akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Soutěž je konána především se záměrem nejen zvyšování profesní úrovně studentů, ale rovněž kvůli jejich potenciálnímu uplatnění na trhu práce.

Více informací o akci najdete zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
15.02.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy