Žáci SPŠ Ostrov byli úspěšní v motivačním programu

Historicky první předání diplomů a stipendií v podobě šeků absolvovali žáci Střední průmyslové školy Ostrov v rámci Motivačního programu Prokopa Diviše. Program je určen studentům oboru Elektrotechnika, kteří jsou mimořádně aktivní nejen ve školní práci, ale i v různých soutěžích.

dezinfekce

Slavnostní akt se konal za přítomnosti garantů programu - tedy společnosti ČEZ Distribuce a Asociace energetických manažerů. Karlovarský kraj zastupoval krajský radní pro oblast školství Jaroslav Bradáč.

Do motivačního programu se mohou zapojit žáci 2., 3. a 4. ročníku denního studia elektrotechnických oborů. Má 3 hlavní kritéria – prospěch, soutěže a mimoškolní aktivity. Studenti během roku sbírají do programu body a na konci května se jejich úspěšnost vyhodnotí. Třem nejlepším v jednotlivých ročnících je udělen finanční příspěvek ve výši 16 tisíc korun za 1. místo, 11 tisíc korun za 2. místo a 7 tisíc za 3. místo.

Úspěšnými stipendisty průmyslovky se stalo celkem devět studentů, kteří převzali ocenění.

„Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů jak při dalším studiu, tak i v osobním životě,“ popřál stipendistům garant programu Alexandr Fales a dodal, že program si klade především za cíl zvýšit zájem studentů o budoucí uplatnění v oblasti energetiky.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 14.06.2018 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy