Vojtanov, Bochov: Řidili nákladní vozidla pod vlivem návykových látek

Jeden řidič řídil pod vlivem alkoholu - nadýchal 1,35 promile. Druhý byl pod vlivem drog.

dezinfekce

Dne 26. července 2017 si vyslechl sdělení podezření od policistů z Františkových Lázní šestadvacetiletý cizinec pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Trestného činu se muž dopustil tím, že dne 26. července řídil nákladní vozidlo značky Mercedes Benz v obci Vojtanov směrem na státní hranici. Při kontrole Krajskou dopravní policií, byla u řidiče provedenou dechovou zkouškou naměřena hodnota 1,28 promile alkoholu. Opakovanou dechovou zkouškou byla naměřena hodnota 1,35 promile alkoholu. Na místě byla stanovena kauce dopravci ve výši 30 000 korun, jelikož řidič měl porušit další sociální předpisy, za což je odpovědný i dopravce. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení a muž umístěný v policejní cele čeká na rozhodnutí ve věci příslušným Okresním soudem.

V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody šest měsíců až tři roky, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Další případ řidiče nákladního vozidla řešili dopravní policisté z Karlových Varů u obce Bochov při probíhající mezinárodní akci „Tispol“ dne 27. července 2017. Při dopravní kontrole byl zjištěn pozitivní výsledek orientačním testem na detekci drog u šestadvacetiletého řidiče nákladního vozidla značky Renault. Muž se policistům na místě doznal, že ve vozidle převáží pro vlastní potřebu látku Cannabis, nazývanou marihuana. Na místě byl řidiči zadržen řidičský průkaz a následně byl předán policistům z Obvodního oddělení Bochov, kterým věc dále zůstane v šetření z důvodu držení látky Cannabis. Řidiči byla zakázána další jízda a policisté z Dopravního inspektorátu Karlovy Vary budou porušení dopravních předpisů řidičem řešit oznámením věci příslušnému správnímu orgánu.

prap. Bc. Daniel Dvořák


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy