V olympijském vzdělávacím programu soutěžily školy z celého kraje

Základní školy i nižší ročníky víceletých gymnázií se úspěšně zapojily do zábavného vzdělávacího programu s olympijskými tématy, který pro ně před časem připravil Karlovarský kraj. Ve výuce jej využilo celkem 19 škol, které zaslaly výtvarná dílka, fotografie a videa, za něž získaly řadu cen. Cílem programu s názvem "Moje ODM 2020" bylo posílit povědomí školáků o olympiádě dětí a mládeže, o olympijských hodnotách, ale také je inspirovat k pravidelnému sportování.

dezinfekce

„Díky namalovaným obrázkům, výrobě fandítek, či originální reakci na zimní výzvu vyhráli školáci výlet autobusem na zimní olympiádu dětí a mládeže, která se v lednu koná v Karlovarském kraji, sportovní trénink spojený s besedou s některým z olympijských ambasadorů i velké balíčky KOH-I-NOOR HARDTMUTH. Všem soutěžícím děkujeme za jejich nápadité výtvory a budeme se těšit na společné setkání,“ uvedl krajský radní Jaroslav Bradáč.

S vítěznými dílky se můžete seznámit na stránkách olympiády

Přehled oceněných škol:
Aktivita č. 1: Poznej kraj – Zeměpis
Podmínkou bylo vytvoření fandítek pro kraj a sportovce, do aktivity se zapojilo 11 škol (dohromady poslaly 25 fotek s fandítky). Výhru Výlet autobusem na sportoviště a do Olympijského domu během ODM 2020 získávají:
•ZŠ a MŠ Oloví 
•ZŠ Březová (okres Sokolov) 
•ZŠ Májová Ostrov

Aktivita č. 2: Mladý reportér – Společenské vědy
V této aktivitě šlo o napsání básničky nebo krátkého příběhu - nesoutěžní

Aktivita č. 3: Můj oblíbený sport – Výtvarná výchova
Úkolem bylo nakreslit oblíbený zimní sport, zapojilo se 16 škol (dohromady poslaly 47 obrázků). Výhru Maxi balíček od KOH-I-NOOR HARDTMUTH získávají:
•3. ZŠ Cheb
•ZŠ Královské Poříčí
•ZŠ Pionýrů Sokolov

Aktivita č. 4: Zimní týmová výzva – Tělesná výchova
Smyslem aktivity se stalo vyfotit nebo natočit jak její účastníci plní výzvu, což splnilo 11 škol (dohromady poslaly 11 videí a 15 fotek). Výhru Sportovní trénink spojený s besedou s ambasadorem ODM 2020 získávají:
•ZŠ Lomnice
•ZŠ Sokolov, Švabinského 
•ZŠ Oloví 

Všechny školy zaregistrované do programu získaly navíc balíček s výrobky od KOH-I-NOOR HARDTMUTH.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy