V Karlovarském kraji včera začaly Hry IX. zimní olympiády dětí a mládeže

Zahajovacím ceremoniálem v karlovarské KV Areně včera odstartovala Olympiáda dětí a mládeže 2020. Na plochu nastoupilo 14 výprav sportovců jednotlivých krajů a hlavního města Prahy vedených vlajkonoši – slavnými regionálními sportovci, hejtmany a dalšími zástupci krajů. Zúčastnili se i starostové a představitelé měst a obcí.

dezinfekce

V úvodu ceremoniálu vystoupila taneční skupina Mirákl a formace RapPresent. Návštěvníky zaplněné KV Areny přivítal populární moderátor Libor Bouček a pozdravili je místopředseda Českého olympijského výboru Filip Šuman, předsedkyně Řídicího výboru akce a exhejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová i radní Karlovarského kraje Josef Váňa. 

V průvodu jednotlivých výprav se představili úspěšní sportovci, kteří budou reprezentovat na olympiádě své kraje.

„Chtěl bych pozdravit všechny sportovce, kteří tady změří síly a popřát jim hodně úspěchů. Zároveň musím ale také poděkovat organizátorům, kteří do poslední chvíle řešili stav sportovních areálů kvůli nedostatku sněhu a zvládli to s úsměvem. Věříme, že vás všechny čeká skvělý olympijský týden,“ uvedl předseda Českého olympijského výboru Jiří Kejval.

Hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis vyjádřil naději, že všichni sportovci, trenéři a další účastníci se budou v Karlovarském kraji cítit dobře a dosáhnou co nejlepších výkonů.

„Děláme maximum pro to, abyste měli veškeré potřebné podmínky na všech sportovištích. Doufáme, že si z olympiády v našem kraji odvezete nezapomenutelné zážitky a vzpomínky,“ zdůraznil.

Olympijský oheň zažehla lyžařka Šárka Strachová, bronzová z olympijských her ve Vancouveru v roce 2010 a čtyřnásobná medailistka z několika světových šampionátů. Myšlenku fair play připomněla nejen sportovcům za Český klub fair play někdejší běžkyně na lyžích Květa Pecková Jeriová. Součástí ceremoniálu byl i slib rozhodčích a sportovců. Pak už patřila plocha KV Areny krasobruslařské exhibici a koncertu zpěváka Mikolase Josefa.

Až do 24. ledna mohou zájemci sledovat průběh mládežnické olympiády a jednotlivé sporty na programu ČT sport, na iVysilani a na HbbTv. Česká televize přinese denně 5-8 hodin živých přenosů.

Všechny informace o akcích v Olympijském domě v Thermalu a o doprovodných akcích i dění na Olympiádě dětí a mládeže najdete v mobilní aplikaci ODM2020 a na:
https://odm.olympic.cz/2020
https://www.facebook.com/olympioniciODM
Instagram: @odm.gang


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy