V juniorském maratonu zvítězili chebští gymnazisté

V centru Karlových Varů se dnes běželo semifinálové kolo juniorského maratonu. Na trať dlouhou 42 kilometrů se postavili žáci ze 13 středních škol z našeho regionu.

dezinfekce

Závod odstartoval krajský radní Josef Janů. Nejlepšího času nakonec dosáhli studenti Gymnázia Cheb. V květnu si tak zaběhnou Volkswagen Maraton Praha spolu s elitními běžci z celého světa. 

Ve Smetanových sadech byl pro závodníky připraven okruh dlouhý 700 metrů. Závod se běžel formou štafety a každý z běžců zdolával shodně 4 200 metrů, tedy 6 kol. Podmínkou bylo, aby minimálně 3 úseky běžela dívka. Studentům z Gymnázia Cheb se podařilo závod zaběhnout ve skvělém čase 2:48:44. Na druhém místě se umístilo Gymnázium Sokolov a třetí skončilo Gymnázium Ostrov.

Juniorský maraton je unikátní sportovní projekt, kterého se každoročně účastní tisíce žáků středních škol. Akci provází mediální kampaň, jejímž cílem je podporovat kladný vztah mládeže ke sportu, zdravý životní styl, týmového ducha a preventivně působit proti užívání návykových látek.

Více informací o závodu se dočtete na stránkách zde.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy