Sokolovští orientační běžci závodili v maďarské pustě

Na závěr prázdninové sezóny se vypravili sokolovští orientační běžci na pětidenní mezinárodní závody Hungaria Cupa 2019 do Maďarska. V městečku Morahárom na jihu Maďarska změřili síly se světovou konkurencí z celkem 20 zemí.

dezinfekce

Obtížnost jednotlivých etap odpovídala významu tohoto klání. Pro sokolovské běžce v mládežnických kategoriích to bylo navíc seznámení se specifickými terény maďarské pusty.

Absolutní rovina, s jemnými terénními tvary, specifický akátový les, zarostlé louky a paseky, a všude i na cestách plno jemného písku, ve kterém nešlo ani běžet. Závody navíc provázelo po celou dobu tropické vedro, které rozpalovalo terén až na hranici snesitelnosti. Závod se skládal z pěti etap, kdy závodníci absolvovali dvě klasiky, dvě krátké tratě a jeden sprint. Sokolovští závodníci se ve světové konkurenci rozhodně neztratili. Výprava v počtu 17 závodníků obsadila kategorie žactva, dorostu i dospělých a veteránů.   

V mládežnických kategoriích zaznamenali výrazný úspěch mladší dorostenec Olda Kohoutek a starší dorostenec Petr Lill. Oba dva se prosadili na celkové stupně vítězů a oba obsadili shodně třetí místa po součtu všech etap. Olda Kohoutek získal navíc i jedno etapové vítězství. Petra Lilla doplnil velmi dobrým výkonem v kategorii staršího dorostu ještě Zdeněk Hejduk, který obsadil konečné 4. místo v celkové klasifikaci. 

Z dospělých si vedl tradičně nejlépe Karel Rambousek ml. Ten i přes nepříjemné bolestivé zranění dosáhl nejlepšího klubového umístění, když v kategorii nad 40 let zvítězil v celkové klasifikaci a též získal i dvě etapová vítězství. Těsně pod stupni na celkové 4. místě doběhla v kategorii nad 35 let Kateřina Gregorová. Také ona dokázala v jedné etapě zvítězit. V A kategorii mužů doběhl Jan Hejduk celkově na 8. místě.

V žactvu obsadila Klára Kohoutková celkově 14. místo, o jedno místo hůře, tedy na 15. místě skončila mladší dorostenka Marie Lillová. V nejmladší kategorii  předžáků obsadili Ondřej Gregor 13. místo a Marek Rambousek 15. místo. V kategorii veteránů nad 45 let se umístil Vladimír Solomko na 23. místě a ve veteránkách nad 40 let doběhla Jana Hejduková celkově na 15. místě.

Zbývajícím sokolovským běžcům se již tolik nedařilo. V celkovém hodnocení se neumístili, když nezvládli některou z etap.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 03.09.2019 16:00




0 +
 

Hlavní zprávy