Sokolov: Ze sedadla řidiče odcizil peněženku

Policisté z Obvodního oddělení Sokolov – město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže místnímu čtyřiadvacetiletému muži.

dezinfekce

Ten měl v Sokolově na začátku listopadu minulého roku využít ve večerních hodinách nepozornosti dvou žen, které ze svého osobního automobilu vynášely nákup. Když šly ženy s taškami do bytu, tak měly nechat vozidlo otevřené. Toho měl využít čtyřiadvacetiletý muž, který si na sedadle řidiče všiml peněženky a tu následně okamžitě odcizil. Kromě finanční hotovosti v ní byly osobní doklady či platební karta. A právě tou měl muž během necelých dvou hodin provést 7 neoprávněných plateb za nákup zboží. Další čtyři platební transakce se již muži uskutečnit nepodařilo. Tímto svým jednáním měl způsobit škodu téměř 8 tisíc korun.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na tři roky, neboť se krádeže dopustil v posledních třech letech opakovaně.

Prevence:
Pachatelé vždy dokážou využít kratičkého okamžiku a nepozornosti nezabezpečeného vozidla. Řidiči a majitelé vozidel mohou podstatně ovlivnit svým jednáním to, že se jejich vozidlo nestane předmětem zájmu zloděje. Při odchodu od vozidla, a to i na pouhý okamžik, by měli majitelé kromě řádného zajištění vozidla také zkontrolovat, zda nejsou vidět z venčí na viditelných místech vystavené hodnotné předměty a další věci, které mohou být lákadlem pro zloděje. Máte-li zabezpečené vozidlo, ztížíte pachateli krádež.


nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.01.2020 11:00




0 +
 

Hlavní zprávy