Sokolov: V červnu se bude opět konat akce Hurááá, prázdniny

Třetí týden v červnu bude i letos zakončený velkolepou sportovně kulturní akcí Hurááá, prázdniny. Připraveno je několik novinek, velká hudební jména i oblíbená soutěž ohňostrojů.

dezinfekce

V areálu Bohemia to bude žít už od úterý 18. června, kdy na fotbalové hřiště vyskládají své náčiní řezbáři z celé republiky. Jejich úkolem bude za pět dní s pomocí brousku a dláta vyhotovit dřevěnou sochu s pohádkovým motivem. Chainsaw masters, jak si tito velcí muži s pilou říkají, svá díla představí porotě v sobotu 22. června a ta v 16 hodin vyhlásí řezbářského vítěze. S dřevařským uměním souvisí rovněž nedělní akce, která nabývá na popularitě a nese označení Timbersports. Od 14 hodin se na pódiu v areálu Bohemia utkají nejlepší čeští dřevorubci v šesti nevšedních disciplínách. 

V pátek 21. června v podvečer rozezní lesopark melodie legendární kapely Queen. Nejen, že v 19:30 hodin zahraje plzeňská revivalová skupina Pilsen Queen tribute band, ale od 20:30 bude k vidění na velkoplošné obrazovce trhák toho roku Bohemian Rhapsody. Předskokana těmto velikánům budou dělat hoši z End Of Scream, jejichž symfonický rock rozpumpuje návštěvníky už v 18 hodin. Ani pátek ale nezůstane bez známek potu, v hale ISŠTE se proti sobě utkají v přátelském duchu zastupitelé města Sokolova a florbalový klub Florbal Sokolov. K tomu všemu budou mít závodníci Sokolovského 1 maratonu a Barevného běhu možnost od 17 do 21 hodin si vyzvednout své startovní balíčky nebo se případně ještě přihlásit do závodu.

V sobotu 22. června už není sportu a zábavě úniku. Na hřišti vedle haly ISŠTE budou registrační stánky otevřené od 8 hodin. Nadšené sportovce bude zahřívat moderátor, hudba, taneční skupiny a především v 10:45 Fitness Ural a jejich svižná rozcvička. V 11 hodin zazní výstřel startovací pistole a dav čtvrtmaratonců se vydá po obvyklé trase v délce necelých 11 km. I letos čeká na startující Sokolovského 1 maratonu tričko s motivem závodu a sportovní doplňky od firmy Lasting. Jen, co vítěze vyhlásí, už za rohem startuje krásná pohádková akce pro děti Stezka skřítka Sokolníčka. Od 13 do 17 hodin budou za workoutovým hřištěm vypouštět skřítci malé odvážlivce do lesíka plného her, hádanek a překvapení. 

Registrovat se můžete na stránkách zde.

Mezitím už od 12:30 napínají svaly borci na parkovišti před Fitness Ural při převracení pneumatik. Ural Strongman vítá do svých startovních řad opět i amatérské závodníky.

Na Starém náměstí pak od 11 hodin rozhýbává boky kolemjdoucích známé západočeské duo DJane MEJSI a Deadly Groove. Chystají se především na další masu závodníků s barevným maskováním. Druhý ročník Barevného běhu odstartuje ve 14 hodin a běžci (popobíhající i chodci) se mohou těšit na novou 4,5 km dlouhou trasu nabitou pestrými práškovými barvami, hudbou a salvami smíchu. V záplavě barev bude pokračovat párty v cíli na Starém náměstí s rozjetými DJ‘s a tanečními skupinami. 

V areálu Bohemia bude od 14 do 18 hodin prezentovat svou práci Hasičský záchranný sbor ČR při příležitosti výročí 65 let profesionální požární ochrany v Sokolově. Na malé i velké zde čeká přes 20 hasičských vozů, ukázky základního vybavení hasiče i nebezpečných dechberoucích zásahů. A konečně v 16 hodin se na hudební pódium postaví první účinkující v rámci festivalu Hurááá, prázdniny. Metalová kapela Hand Grenade z Jižních Čech představí songy z debutového alba Pravá tvář. Metal vystřídá punk-rock v podání kdyňské skupiny Zvlášňý škola, jež se proslavila svým nevšedním knajp'n'rollem. S dalším interpretem se trochu zvolní a zavlní do rytmu písní držitele Českého slavíka Miroslava Slodičáka. Lépe ho asi fanoušci budou znát pod pseudonymem Marek Ztracený. Sobotní večer se pak bude pomalu chýlit ke konci, ale přesto to nejlepší teprve přijde. Česká rocková legenda Harlej to na sokolovském vítání prázdnin rozjede po 21. hodině. S peckami jako je Svařák, Pověste ho vejš nebo Proč pocit mám přivítá čtyři země s jejich pyrotechnickou show. Mezinárodní soutěže ohňostrojů se i letos zúčastní český, polský, německý a slovenský tým. 



Zdroj: facebookové stránky Hurááá prázdniny - mezinárodní soutěž ohňostrojů Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy