Sokolov: Tým ZŠ Křižíkova soutěží v české lize robotiky

Představit se před regionálním kolem České ligy robotiky přišel na radnici čtyřčlenný tým Základní škola Křižíkova, který čeká měření sil s dalšími týmy v sobotu 14. prosince v Karlových Varech.

dezinfekce

Tvoří ho žáci 6. A, školu budou reprezentovat Adéla Dvořáková, Nela Vopálková, Filip Löbel a Natálie Löbelová. Po loňském pátém místě je letos cílem školního týmu postoupit do dalších fází České ligy robotiky.

Na soutěžící čeká několik kol. Musí vytvořit vlastní projekt, naprogramovat robota, musí splnit poměrně náročné úkoly, které si vylosují, představit se při týmové práci a vysvětlit porotcům, jak postavili a naprogramovali robota. Ten je vytvořený ze speciální stavebnice Lego. Na radnici přinesli reprezentanti Základní školy Křižíkova ukázat svůj model řešení podzemních garáží na náměstí Budovatelů. Starostka Renata Oulehlová si ho se zájmem prohlédla a nechala si vysvětlit podrobně detaily modelu. Školákům předala malé dárečky a popřála jim hodně úspěchů v soutěži.

Takzvaná First Lego League je roboticky a přírodovědně zaměřená celosvětová soutěž pro děti od 10 do 16 let. Vznikla v roce 1998 v USA s cílem vytvořit roboticky zaměřenou soutěž přitažlivou pro teenagery. Hlavním cílem soutěže FIRST LEGO League je zpřístupnit a zatraktivnit dětem svět vědy a techniky, umožnit jim prožít radost z poznání a řešení problémů, z programování. Cílovou skupinou soutěže jsou žáci a studenti základních a středních škol do 16 let, kteří jsou účastí v soutěži motivováni k zájmu o technické obory a výzkum.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
13.12.2019 08:00




0 +
 

Hlavní zprávy