Sokolov: Studenti coby podnikatelé představili své fiktivní firmy

Firmy, které existují jen pár dní, jejich jména jste asi nikdy neslyšeli a nic si od nich nepořídíte. Přesto musí alespoň na čas fungovat, jako by byly skutečné. Jejich šéfové a zaměstnanci, v tomto případě studenti, vymýšlí podnikatelské záměry, strategie i kampaně.

dezinfekce

To vše má studenty připravit na konkurenční prostředí a dění v oblasti podnikání. A své dovednosti prezentovali na Veletrhu fiktivních firem, jenž na středu 5. února připravila už podvanácté Střední škola živnostenská Sokolov.

V sokolovském městském domu kultury se letos prezentovalo čtyřiadvacet fiktivních firem. Kromě pořádající školy tady měly zastoupení například školy z Mariánských Lázní, Karlových Varů, Plzně nebo Teplic. Nejvzdálenějším účastníkem byla partnerská škola ze slovenské Šaly. Veletrh zahájil za město, které akci finančně podporuje, sokolovský místostarosta Jan Picka. Popřál studentům nejen úspěšnou prezentaci, ale i mnoho úspěchů ve skutečném podnikání.

„Jsem rád, že vidím rovněž podnikatelské záměry v řemesle, jako je například pekař, kadeřník či truhlář. O dobré řemeslníky bude vždycky zájem," poznamenal místostarosta.

Veletrh fiktivních firem je vyvrcholením celoroční práce všech zúčastněných studentů i pedagogů. Jeho příprava trvá několik měsíců.

„Je třeba veletrhu určit nějaký směr a téma. Poté vše podrobně připravit a ani vlastní průběh akce není lehké organizačně zvládnout tak, aby vše ladilo. Ve velkém sále Hornického domu se odehrávalo vlastní obchodování fiktivních firem, ve všech přilehlých prostorách byly k vidění různé prezentace. Například kadeřnic, kosmetiček, aranžérek nebo kuchařů a pekařů. Doprovodný program byl letos laděn v duchu venkov a venkovský styl. Nechyběly ani ukázky truhlářského řemesla,“ uvedla ředitelka Střední živnostenské školy Sokolov Ilona Medunová.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

  • Před 4 roky

    Nápady pro spuštění.
    Výroba originálních grilů. Minimální investice.
    12 originálních návrhů grilu. Soubory DXF.
    https://www.ebay.com/itm/12-animals-BBQ-GRILL-DXF-file-CNC-Plasma-Laser-cutting/233436853464?hash=item3659ebb4d8:g:GZEAAOSw1hZd-MBP

  • Před 4 roky

    Dobrý den,
    mohu se zeptat, jaká firma letos vyhrála veletrh?? Nikde bohužel není zmíněný žádný vítěz...

    • Před 4 roky

      Dobrý den, o veletrhu fiktivních firem budeme vysílat v pondělí 17.2. reportáž, kdy ceny se rozdávaly v několika kategoriích

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy