Sokolov: Spolek Láskou ke kočkám zve na vánoční setkání

Prožít část soboty 7. prosince s kočkami, kocoury a koťaty můžete v útulku pro opuštěné kočky v areálu sokolovského kláštera. Tamní kočičí azyl, respektive jeho provozovatelé, spolek Láskou ke kočkám, zve veřejnost na předvánoční setkání spojené s prohlídkou tohoto zařízení. Začíná se ve 13 hodin a akce trvá do 16 hodin. A pokud nepřijdete s prázdnou, provozovatelé útulku i jejich svěřenci to jistě ocení.

dezinfekce

Ve venkovních prostorech areálu Sokolovské bytové u kočičího útulku bude připraven vánoční stromeček pro opuštěné a nemocné kočičky, prodejní stánek (výtěžek putuje samozřejmě na kočičky), prodej drobného občerstvení (čaj, káva, svařák, grog, cukroví), a chybět samozřejmě nebude ta správná vánoční atmosféra. Kočičkám můžete donést vánoční dárky - krmivo, stelivo, hračky, deky, pelíšky, dezinfekční a úklidové prostředky a drogerii, popřípadě přispět na veterinární ošetření do kasičky.

Sokolov se zařadil mezi několik málo měst v České republice, kterým není lhostejný osud opuštěných či handicapovaných koček, a investoval peníze do vybudování nového útulku pro kočky. Zařízení vzniklo v areálu městské společnosti Sokolovská bytová a útulek provozuje spolek Láskou ke kočkám. Dobrovolnice z tohoto spolku se o kočky starají už několik let, zatím jim ale chybělo odpovídající zázemí. K dispozici měli pouze jednu starou maringotku. Na příšti rok spolku město poskytne finanční dotaci.

Kdo by chtěl kočkám v péči spolku pomoci finančně nebo třeba krmivem, může volat na mobil 606 457 744. Poslat peníze lze na účet 115-0302440247/0100. Zájemci o pomoc mohou přijít i osobně do útulku.

Další podrobnosti o činnosti spolku Láskou ke kočkám, a o kočkách hledajících nový domov najdete zde.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy