Sokolov: Prvňáčci ze Švabinského získali kufříky a plyšáky (TV Západ)

Letošní zahájení školního roku v Sokolově se na šesté Základní škole Švabinského odehrálo nejen za účasti zástupců města, ale i Karlovarského kraje. Děti ze tří prvních tříd získaly kromě tradičních kufříků s pomůckami a doplňky, které byly vyrobeny v chráněných dílnách, i plyšové hračky.

dezinfekce

„Od města Sokolov dostávají prvňáčci kufřík, který je vybaven všemi pomůckami. Letos je tam nově i kapsář a sáček na bačkůrky, aby to měly děti stejné. Kufřík je celkem v hodnotě 1.200 korun. Je to tedy taková pomoc rodičům, aby nemuseli vynakládat tak velké finanční prostředky ze svého a mohli děti třeba vzít do cukrárny,“ přiblížila dárek starostka Sokolova Renata Oulehlová.

Od hejtmanky kraje Jany Mračkové Vildumetzové obdržely děti plyšové medvídky. V Sokolově nastoupilo do prvních tříd okolo 250 dětí, což je zhruba stejně jako v minulém roce. V kraji pak celkově počet dětí v prvních třídách trochu vzrostl.

„V našem kraji letos do první třídy nastoupilo 2146 dětí. Je to o 63 dětí více než v minulém školním roce. Takže z toho máme velkou radost. Podle statistik ale máme pořád hodně odkladů. Přesto je to číslo pozitivní, protože se navyšuje,“ popsala hejtmanka Vildumetzová.

Sokolov letos investoval do oprav svých školských zařízení 35 milionů korun. 

„A tím, že jsme opravdu soutěžili zavčasu, tak se podařily všechny opravy zdárně do prvního školního dne,“ dodala Oulehlová. 

Nezbývá než popřát, aby se všem dětem v našem kraji ve školách podařil start do nového školního roku.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy