Sokolov: Pohotová žákyně 9. třídy pomohla zraněnému

Reagoval by tak každý? Těžko říci… Každopádně Tereza Doležalová, žákyně deváté třídy Základní školy Křižíkova v Sokolově, prokázala pohotovost a díky ní se včas dostalo pomoci zraněnému cyklistovi.

dezinfekce

Za její čin jí osobně poděkovali starostka města Renata Oulehlová, místostarosta Jan Picka, radní Petr Kubis a velitel městské policie Petr Procházka. Při přijetí školačky na radnici byli přítomni i zástupci Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje Radek Hes a Petra Bakurová.

Sestra Terezy Doležalové se dívala ráno kolem sedmé hodiny z okna a viděla muže, jak spadl na silnici z jízdního kola. Když se to Tereza dozvěděla, nelenila, rychle se oblékla a utíkala ven, aby zjistila, co se muži přihodilo.

„Říkala jsem si, hlavně zachovat klid a postupovat tak, jak jsme se učili v kroužku vodní záchranné služby. Dotkla jsem se cyklisty a zjistila, že je při vědomí. Přitom jsem volala záchrannou službu,“ popsala událost Tereza, která své počínání považuje za samozřejmost.

Za to, jak postupovala, se jí dostalo velké pochvaly nejen od záchranářů, kteří ji i její blízké pozvali na prohlídku základny záchranné služby. Nechyběly ani drobné dárečky a to hlavní – Tereza Doležalová bude ještě jednou veřejně oceněna 3. prosince při Benefičním koncertu hudby Hradní stráže a Policie ČR.


Zdroj: město Sokolov

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy