Sokolov: Neuvěřitelné! Řidička sama požádala strážníky o nasazení botičky

Technický prostředek zabraňující odjezdu vozidla, známý též jako „botička,“ na svém autě žádný řidič rád nevidí. Obvykle to znamená problémy s policií či strážníky zakončené pokutou. O to překvapivější byl telefonát městské policii, v němž řidička sama požádala o nasazení botičky na její automobil.

dezinfekce

Strážníci Městské policie Sokolov mají měsíc co měsíc plné ruce práce s řešením nesprávného parkování, rušením nočního klidu nebo odchytem zatoulaných zvířat. Občas je jejich služba ale „zpestřena“ i případy ne zcela obvyklými. Co například je zaměstnalo v srpnu? Nahý opilec, spící cyklista nebo pokousaná pošťačka...

Potuloval se po ulici nahý, ale jen napůl
Po ulici J. K. Tyla chodí nahý a opilý muž. Tak znělo oznámení, které přijala městská policie. Známého bezdomovce objevila hlídka jen o kousek dál v Nádražní ulici. Opilý opravdu byl, ale nahý jenom napůl - od pasu dolů. Strážníkům přitom tvrdil, že oblečení někde ztratil. Od policistů dostal pokutu za veřejné pohoršení a strážníci muži obstarali oblečení. Ten potom odkráčel směrem na Svatavu.

Na svého protivníka vytáhl boxer
Rvačku dvou mužů v ulici K. H. Borovského ukončila hlídka městské policie, které tudy právě projížděla. Jeden z rváčů měl tržnou ránu na levém uchu, kam od druhého bitkaře dostal ránu boxerem. Vzhledem k okolnostem a podezření, že by se mohlo jednat o trestný čin napadení s ublížením na zdraví, přivolali strážníci kolegy policisty a také záchranku. Sanitka pak poraněného muže z místa rvačky odvezla.

Nekonečný příběh jménem Hamburg
Není snad víkendu, aby si lidé nestěžovali na rušení nočního klidu u klubu Hamburg. A někdy i opakovaně během jediné noci, kdy nejdříve telefonát městské policii oznámil, že je z Hamburgu slyšet velmi hlasitá hudba. Hlídka na místě upozornila personál klubu a hudba byla ihned ztišena. O necelé čtyři hodiny později lidé opět volají městské polici a znovu upozorňují na hlasitou hudbu a hlučící lidi před Hamburgem. Strážníci naměřili hlukoměrem 50 až 75 decibelů. Personál zavřel okna a hudební produkce byla poté ukončena. Rámus venku dělalo kolem tří desítek lidí, kteří se tady bavili a kouřili při čekání na taxi.

Cyklista nebyl zraněný, jen usnul
Muž ležící na zemi vedle kola byl ohlášen strážníkům, kteří ihned na místo možné dopravní nehody za sokolovským Wielandem vyjeli. Cyklistu tady opravdu našli, ale k žádnému neštěstí naštěstí nedošlo. Jak se ukázalo, muž slavil s přáteli narozeniny a při cestě domů ho opustily síly. Uvedl, že si chtěl pouze na chvíli odpočinout a usnul. Z místa už odešel po svých.

Spletli si park s tančírnou a ještě přitom hlučeli
Dřevěné pódium u rybníka v Husových sadech si spletla s tančírnou jedenáctičlenná skupina mládeže. Že tady mají příliš nahlas puštěnou hudbu, tancují a ještě k tomu velmi hlasitě zpívají, oznámil strážníkům telefonát jednoho z občanů města. Skupina byla proto umravněna a vykázána z místa.

Neuvěřitelné! Řidička sama požádala o „botičku“
Technický prostředek zabraňující odjezdu vozidla, známý též jako „botička," na svém autě žádný řidič rád nevidí. Obvykle to znamená problémy s policií či strážníky zakončené pokutou. O to překvapivější byl telefonát městské policii, v němž řidička sama požádala o nasazení botičky na její automobil. Důvod byl prostý, žena buď ztratila klíče od vozu, nebo jí byly odcizeny. Botičkou proto chtěla auto zajistit, aby o něj případně nepřišla do doby, než si sežene nový klíč. Hlídka řidičce vyhověla s tím, že botičku může mít na voze pouze na dobu nezbytně nutnou.

Ztracený kocour se našel, bohužel zraněný
Městská policie přijala oznámení, že u zahrádek u Areálu zdraví leží zřejmě zraněná kočka a podobná je té, která je hledaná prostřednictvím sociálních sítí. Hlídka strážníků zjistila, že se v tomto případě opravdu jedná o kocoura, po němž jeho majitelka pátrala už od dubna. Nalezení ztraceného kocoura bylo oznámeno provozovatelce sokolovského kočičího útulku a ta poté kontaktovala jeho majitelku. Kocour byl převezen k veterinárnímu ošetření. A strážníkům nezbývá než věřit, že je v pořádku a se svou majitelkou se opět shledal.

Vyhrožování známostmi opilci nepomohlo, skončil na záchytce
Svými údajnými známostmi s vlivnými osobami vyhrožoval strážníkům podnapilý muž, který seděl na předzahrádce restaurace Koruna. Hlídku přivolali lidé, kterým se nelíbilo, že je opilý host uráží a obtěžuje. Na výzvu, aby se začal chovat slušně, reagoval tím, že své agresivní chování stupňoval. Strážníkům nezbylo nic jiného, než použít „vyváděcí“ chvat a muže převezli na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.

Pošťáci to občas nemají lehké
Na pochůzku po Šenvertu asi nebude příliš ráda vzpomínat poštovní doručovatelka, která se dostala do situace často spojované právě s pošťáky. Při plnění pracovních povinností a snaze doručit zásilku ji napadl pes. Naštěstí utrpěla jenom drobné poranění, čtyřnohý útočník uprchl ke svému domovu, kde ho hlídka městské policie zavřela do zahrady. Případ si převzala k řešení Policie ČR.

Pták v pojišťovně, liška na zahradě, zmije pod schody
Do sokolovské pobočky ČSOB pojišťovny vlétla jiřička, která se patrně nechtěla pojistit. Pouze sem zabloudila a nemohla najít cestu ven. Hlídka městské policie opeřence odchytila a vypustila na svobodu. Stejně tak pomohla lišce, jež se zatoulala na zahradu u domu v ulici Jiřího z Poděbrad. Strážníci s majitelem sundali plaňky z plotu a liška uprchla. Pod schody jednoho z obytných domů se pak měla schovat zmije a jeho obyvatelé se na strážníky obrátili se žádostí o pomoc. Plaz ale ještě před příjezdem hlídky uprchl neznámo kam.

Kontejner si spletli se samoobsluhou
Obyvatel města oznámil městské policii, že před OD Ural někdo vykrádá kontejner na oděvy. Po příjezdu hlídky už u kontejneru nikdo nebyl a tak strážníci pátrali v okolí. Pachatele nalezli ve vnitrobloku K. H. Borovského. U sebe měli oděvy vytažené z kontejneru. Vše vrátili zpět a navrch dostali pokutu.

Vzduchem létaly lahve
Muž a žena na sebe řvou a házejí po sobě lahve. Taková byla informace, kterou dostala městská policie o události v ulici K. H. Borovského. Hlídka na místě zjistila, že se jedná o bývalé partnery, kteří spolu stále žijí a dohadují se. Mírně opilá žena byla vykázána z místa a odešla.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
st 11.09.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy