Sokolov: Městem projdou téměř dvě stovky čertů (TV Západ)

Po roce se do Sokolova opět vrátí pochod čertů. Letos jich bude opět více a trasa bude delší. V neděli 10. prosince vyjdou čerti z celých Čech i rakouského Salzburku od Hornického domu.

dezinfekce

„Letošní úvod průvodu čertů bude o bubenické show, která bude upozorňovat všechny návštěvníky, že se něco začíná dít. Bubenická show projde celou trasu a těsně za nimi už potom půjdou první skupiny čertů. Letos máme objednáno 16 skupin čertů. Zhruba by to mohlo být 180 až 190 masek,“ přiblížil akci ředitel pořádající Městského domu kultury v Sokolově Ladislav Sedláček.

Pozměněná trasa má umožnit tisícům lidí lépe vidět celý průvod. 

„Budeme vycházet z Městského domu kultury na nové náměstí. Nové náměstí se obejde, poté se dáme doprava - půjde se ulicí mezi řeznictvím Dobřemysl a náměstím. Za náměstím se odbočí doprava a půjdeme směrem ke kruhovému objezdu ke Starému náměstí. Na kruhovém objezdu půjdeme tou horní levou stranou kruhového objezdu. Ten projdeme a dále ulicí Rooseveltovou na Staré náměstí. Staré náměstí se zase obejde. Na Starém náměstí bude i malá čertovská show a počítáme, že zde bude i ohňová show. Poté se vrátíme zpátky na nové náměstí, ale s tím rozdílem, že zabočíme doleva do ulice Nábřežní. Projde se ulicí Nábřežní. Za ulicí Nábřežní se půjde doprava směrem k městskému úřadu ke kruhovému objezdu. Kruhový objezd budeme procházet spodní částí. Poté projdeme přes most a za mostem hned půjdeme do Nábřeží Petra Bezruče doleva. Průvod jako takový bude končit na rozhraní Nábřeží Petra Bezruče a Třídy 5. května,“ popsal trasu Sedláček.

Program odstartuje už v 15:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na vánoční trhy, adventní zvyky i vystoupení hudebních a tanečních skupin. Zahrají End of Scream a Beat Club 68. Řidiči musí počítat s dopravními omezení po dobu konání akce. Jezdit naopak bude Čertovský autobus. Podrobnosti najdete na stránkách www.mdksokolov.cz nebo na facebookové události.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy