Sokolov: Dětské oddělení nemocnice získalo díky charitativnímu utkání přes 23 tisíc

Tradičnímu fotbalovému utkání mezi týmy policistů PČR, Obvodního oddělení Sokolov a vietnamských občanů ze Sokolovska patřil v pátek 17. května trávník na městském stadionu. Při zápase nešlo ani tak o vítězství jedné či druhé strany, ale především o podporu dětského oddělení sokolovské nemocnice.

dezinfekce

Sbírka, která je součástí této charitativní akce, letos vynesla 23 450 korun. Symbolický šek si převzal od zástupců obou týmů primář dětského oddělení MUDr. Luboš Vaněk.

Do míče se při slavnostním výkopu pořádně opřela sokolovská starostka Renata Oulehlová a pak se oba týmy do sebe s vervou pustily. V prvním poločase měli navrch policisté a vyjádřili to dvěma vstřelenými góly. Přestávku vyplnilo vystoupení souborů mažoretek a nechyběl ani proslulý vietnamský lví tanec. Asi jeho kouzlo zafungovalo, ve druhém poločase otočili vietnamští fotbalisté vývoj utkání ve svůj prospěch a vyhráli 3 : 2. O výsledek ale ani tak nakonec nešlo.

Charitativnímu utkání přihlížela poměrně slušná návštěva, se závěrečným hvizdem sešlost na stadionu neskončila. Připravena byla ochutnávka vietnamské kuchyně a rozproudila se společenská debata nejen o právě skončeném zápase.

„Peníze použijeme stejně jako v minulosti především na vylepšení prostředí dětského oddělení, abychom malým pacientům co nejvíce zpříjemnili pobyt,“ uvedl primář MUDr. Luboš Vaněk, který zároveň poděkoval všem dárcům.

Přátelský zápas policisté versus Vietnamci se letos uskutečnil po třinácté. Za těch třináct let, co spolu oba týmy hrají, se vybralo převážně pro dětské oddělení nemocnice skoro tři sta tisíc korun.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy