Sokolov: Benefiční koncert bavil i pomáhal

Předání Medailí za zásluhy těm, kterým není lhostejné, co se kolem nich děje, a předání finanční pomoci člověku, s nímž si osud tvrdě zahrál. To bylo hlavní poslání Benefičního koncertu Hudby hradní stráže a Policie ČR, který se stal v Sokolově už tradiční předvánoční akcí.

dezinfekce

Výjimečný večer připravený městem Sokolov, Městským domem kultury a územním odborem Policie ČR v Sokolově se i po šestnácté těšil velké pozornosti a hlediště městského divadla bylo v úterý 3. prosince zaplněné do posledního místa.

Moderátor benefičního večera Radim Jehlík přivítal všechny vzácné hosty a poté se o úvodní hudební blok postaral Pěvecký sbor Harmonie Kraslice a Melodie ZUŠ Loket vedený sbormistryní Ivetou Poslední. S písní z muzikálu Čarodějka vystoupila i bývalá členka tohoto sboru Kateřina Herčíková, nyní úspěšná muzikálová zpěvačka účinkující na renomovaných scénách. Poté o sobě dal důrazně vědět Big Band Hudby hradní stráže a Policie ČR řízený plk. Janem Zástěrou. Toto hudební těleso si získalo renomé po celém světě, kam vyjíždí koncertovat. Mezi prvořadé povinnosti Hudby Hradní stráže a Policie ČR patří zajištění hudebního doprovodu při všech státních ceremoniích na Pražském hradě. Hudebně doprovází především průběh státních návštěv prezidentů a čelních představitelů zemí pozvaných prezidentem republiky, a také se účastní spolu s čestnou jednotkou Hradní stráže nástupních audiencí velvyslanců. Neméně populární byl další hudební host, a to zpěvačka Ilona Csáková.

Klíčovými okamžiky večera bylo předávání Medailí za zásluhy. Z rukou starostky Renaty Oulehlové, místostarostů Karla Jakobce a Jana Picky, za Policii ČR plk. Karla Stodoly a plk. Martina Götzla, za městskou policii Petra Procházky a dále radního města Erika Klimeše ocenění převzali.

Jaroslav Šlais (Městská policie Sokolov), Vladimír Adamec (starosta městyse Svatava) a David Miler (řidič autobusu firmy Ligneta). A to za záchranu muže, který ve Svatavě spadl do řeky a bojoval o život.

Prap. Jana Mertlová, inspektor Policie ČR obvodní oddělení Sokolov – město, za své pracovní i mimopracovní aktivity v oblasti prevence.

Tereza Doležalová, žákyně deváté třídy ZŠ Křižíkova, za poskytnutí pomoci muži s náhlými zdravotními problémy a péči o něj do příjezdu záchranářů.

Výtěžek z benefičního večera byl tentokrát věnován panu Ladislavu Vaškovi z Kraslic (na snímku se starostkou Renatou Oulehlovou). To, co potkalo pana Vaška a jeho rodinu se slovy jenom těžko popisuje. Letos navždy opustila po vážné nemoci manžela i svých pět dětí paní Drahomíra Vašková. Kdo ví, zda by se veřejnost o této smutné události vůbec dozvěděla, nebýt Domácího hospice Motýl, který se o paní Vaškovou v jejich posledních dnech staral. Pan Vašek svůj velký smutek nesl statečně, nikde si nestěžoval, nenaříkal. Veškerou pozornost po odchodu milovaného partnera soustředil na péči o děti. Dvouletého Ríšu, čtyřletého Lukáška, šestiletou Marušku, sedmiletého Mikuláše a devítiletou Alexandru. Úkol by to byl těžký pro kohokoliv, ovšem ani v tomto případě krutá souhra okolností život Ladislavu Vaškovi neulehčila. Nejmladšího syna, teprve dvouletého Richarda, rovněž postihla vážná onkologická choroba, s níž nyní bojuje, a všichni s ním společně usilují o jeho uzdravení. A péče o rodinu je samozřejmě nákladná.

Alespoň částečně v ní tedy pomůže výtěžek z benefičního večera, který představoval 65 000 korun. K tomu ještě dalších 20 000 korun přidala Vodohospodářská společnosti Sokolov.


Zdroj: město Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy