Region: Začala platit Krajská IDOK karta (TV Západ)

Od 1. října mohou lidé v Karlovarském kraji využít pro cestování ve všech druzích veřejné osobní dopravy dle potřeby InKartu Českých drah, Karlovarskou kartu i Plzeňskou kartu. Systém IDOK připravil ve spolupráci s dopravci Karlovarský kraj. V regionu platí celkem 22 tarifních zón. Výhodou je, že cena jízdenky v rámci jedné zóny je stejná bez ohledu na délku jízdy nebo počet jízd a přestupů v rámci časové platnosti jízdenky.

dezinfekce

„Zóny se vytvářely s ohledem na to, jak vypadá kraj a jak se cestující potřebují pohybovat mezi jednotlivými lokalitami. Neustále se to přizpůsobuje a samozřejmě také tam, kde jací dopravci jezdí. Systém je plně rozvinut. Karta jako nosič jízdního dokladu či jízdních dokladů, podle toho jak si je tam cestující nahraje, bude mít do budoucna další funkce, které neustále budeme rozvíjet a přidávat je tak, aby komfort cestování byl lepší a lepší,“ popsal náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Martin Hurajčík. 

Pro držitele jmenovaných tří karet se nic nemění, systém funguje jako nadstavba stávajícího funkčního řešení.

„V podstatě si pouze nabijete na předprodejních místech daný kupon – tarif, který je pro vás zajímavý, následně sednete do daného dopravního prostředku a budete si užívat cesty. Systém současně funguje na všech našich meziměstských linkách – tzn. na autobusech, které vyjíždějí mimo město Karlovy Vary a na městských autobusech systém ladíme společně s Českými drahami a Karlovarským krajem, protože řešení vyžaduje masivní zásah do softwarového systému jako takového. Předpokládám, že to ale ve velice krátké době dotáhneme do úspěšného konce,“ vysvětlil místopředseda představenstva Dopravního podniku Karlovy Vary Lukáš Siřínek. 

Naopak čipové karty dopravců Autobusy Karlovy Vary a Ligneta, které - jako nosiče jízdenek IDOK - slouží dosud, zůstávají prozatím v platnosti pouze u dopravce, který je vydal.

Výrazně se zvětšuje rozsah distribuční sítě jízdenek IDOK. Jízdenky na čipové karty lze nabít na všech pokladnách ČD a u průvodčích ve vlacích ČD a v přepravní kanceláři Dopravního podniku v Karlových Varech v Zeyerově ulici. Veškeré podrobnosti včetně map, tarifních cen, aktuálních zpráv a dalších užitečných informací najdete na internetové adrese idok.info.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy