Region: Zabezpečte se je nový policejní projekt

Policisté Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje se zapojili do celorepublikového preventivního programu s názvem „Zabezpečte se! – Chraňte majetek sobě i svým sousedům,“ jehož cílem je informovat veřejnost o všech možnostech a způsobech zabezpečení prostřednictvím mechanických zábranných a zámkových systémů v kombinaci i s elektronickou ochranou.

dezinfekce

Policejní preventisté Karlovarského kraje budou veřejnost informovat o tom, jaké jsou nové trendy o vloupání do obydlí u nás i v okolních státech. V neposlední řadě, je cílem projektu i snížení nápadu majetkové trestné činnosti v případech odcizení například legálně držených zejména loveckých střelných zbraní, krádeže součástí a doplňků bytů a domů, cenností apod.

Za hlavní nástroj projektu lze považovat mobilní aplikaci „Zabezpečte se,“ která je dostupná ke stažení na Google Play nebo na App Store. Jejím hlavním úkolem je poradenství pro širokou veřejnost, jak správně zabezpečit svůj majetek tak, aby bylo zabezpečení účinné a praktické.

Policisté Karlovarského kraje oslovili starosty jednotlivých měst a obcí s nabídkou jejich účasti na preventivním programu, přičemž první představitelé obcí a měst o projekt již projevili zájem.

V rámci projektu budou policisté pořádat odborné přednášky na téma Zabezpečení majetku a dále budou provádět kontrolu obydlí, chat a chalup a další akce související s touto problematikou.

nprap. Mgr. Věra Hnátková

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
21.12.2018 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy