Region: Sbírka pro Michalku byla ukončena. Díky vám se podařilo vybrat potřebnou částku

Veřejnou sbírku na nákup osobního automobilu pro rodinu zdravotně postižené Míši, která si jej z finančních důvodů nemohla dovolit, vyhlásil i Karlovarský kraj. Díky automobilu se bude moci silně slabozraká dívka snadněji dostávat k lékaři, do školy či na kroužky.

dezinfekce

O vyhlášení sbírky jsme vás několikrát informovali, naposledy zde.

Sbírka byla vyhlášena proto, že Michalka je vážně nemocná, její stav se zhoršil o Vánocích 2016 po těžké viróze. Trpí vzácnou genetickou oční nemocí (Stargardtova choroba), kterou nelze bohužel léčit ani operovat. Míša vidí trochu jen na jedno oko. Díky této sbírce bude pro rodinu zakoupen osobní automobil, který Michalce ulehčí život a nebude muset všude jezdit autobusem jako doposud. Rodina bydlí za městem Karlovy Vary.

„Moc děkuji všem dobrým lidem, kteří poslali peníze na auto, které si budeme moci s maminkou a bráškou koupit. Bydlíme za městem Karlovy Vary, doprava domů je komplikovaná. Nyní budu mít snazší život, cestování bude pro mě jednodušší. Všem moc děkuji, jsem opravdu moc šťastná," děkuje Michalka.

„Je to splněný sen, kterému pořád nemůžeme s dcerou Michalkou uvěřit. Velký dík patří koordinátorce sbírky Míše Kožíškové za její zkušenosti, ochotu, čas a nadšení, které sbírce věnovala. Velice si její pomoci vážíme, moc nám pomohla," dodává Michalky maminka.

"Já, jako koordinátorka sbírky, bych chtěla se slabozrakou Michalkou a její maminkou poděkovat úžasnému Kontu Bariéry, především paní ředitelce Boženě Jirků a dále manažerce Ivě Růžičkové za perfektní spolupráci a otevření sponzorského účtu, kam mohli dárci zasílat své příspěvky. Děkujeme Karlovarskému kraji - paní hejtmance Vildumetzové, za vyhlášení veřejné sbírky, která celou akci doplnila (výtěžek ze sbírky činil 21 426 Kč). Peníze se podařilo vybrat za 3 a půl měsíce a celkem se tedy vybralo 358 430 Kč. Auto bude objednáno v nejbližších dnech," uvádí Michaela Kožíšková.

Sbírku podpořili: 
Nejvýznamnější dárci - organizace a firmy:
- Nadace Světluška
- Město Karlovy Vary
- Maternia – www.vasecocky.cz
- ČSOB Fond pomoci
- Karlovarský Rotary Club
- Nadace Leontinka
- Charitativní spolek Diana K. Vary
- Amphenol
- Chodos Chodov
- Michal David - zpěvák
- Fellner a Helmer
a další…

Mediální podporu sbírky zajistily tyto organizace:
- Český rozhlas Plzeň
- Karlovarské radniční listy
- Krajské listy
- Regionzápad.cz
- ZOO Plzeň
- a další…

"Dále děkujeme dalším lidem, kteří významně pomohli s organizací sbírky a osobně se na ní i podíleli," dodává koordinátorka sbírky Michaela Kožíšková. 

Veliké díky tak patří:

- Honzovi Krutákovi, za profesionální fotky a video, 
- Ivaně Sedláčkové z Českého rozhlasu za reportáž  o Michalce,
- Sandře Kubíčkové, za oficiální plakátek sbírky,
- Tomášovi Procházkovi a Daliborovi Chumovi, za pomoc a propagaci sbírky, 
- manželům Radkovi a Janě Šulcovým, za významnou pomoc na konci sbírky, pozdrav a dík všem jejich kolegům z karlovarské kapely U mě dobrý, 

- tetičce Evě Homolkové, především za úžasnou podporu a lásku k této rodině,
- Martině Demeterové Trapani, za významnou pomoc a podporu,
- Antonínovi Zaoralovi, za skvělé právní poradenství,
- Krajské knihovně K. Vary za mediální podporu. 

"Nakonec děkujeme všem jednotlivcům, kteří podpořili sbírku pro Michalku jak finančně, tak i sdílením na facebooku," zakončuje Michaela Kožíšková. 

A my na úplný závěr zveřejňujeme poděkování, které patří koordinátorce sbírky - Michaele Kožíškové, a to od Míšiny tetičky E. Homolkové.

"Tisíc květů, kdybych Vám darovala, by nestačilo na díky, na vděčnost a úctu, kterou k Vám mám. Jste skvělá žena a již navždy zůstanete součástí naší rodiny. Vám Míšo patří to největší poděkování, neboť Vy jste byla ten mechanismus, který vše rozhýbal, udržoval v chodu a dojel až do zdárného konce. Nebýt Vás, nebylo by sponzorů, kteří finančně přispěli a kterým s hlubokou úklonou děkujeme. Všichni byli úžasní, a to pod Vaší taktovkou Míšo Kožíšková," uvádí paní Homolková.




 



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy