Region: Řídili pod vlivem alkoholu

Policisté na Chebsku a Karlovarsku znovu řešili několik případů, kdy řidiči usedli za volant pod vlivem návykové látky.

dezinfekce

Ve druhé polovině dubna letošního roku byl policejní hlídkou v Chebu zastaven a kontrolován ve vozidle značky BMW čtyřiadvacetiletý muž z Františkových Lázní. Při kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a vyšla s pozitivním výsledkem 1,59 promile.

V Ostrově na Karlovarsku měl na konci dubna letošního roku řídit osobní automobil značky Škoda místní devětadvacetiletý muž. Toho policejní hlídka zastavila na kruhovém objezdu poblíž čerpací stanice a při kontrole ho vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,79 a 2,49 promile.

V pozdních nočních hodinách prvního květnového dne letošního roku zastavila policejní hlídka v Ostrově třiapadesátiletého muže, který v ulici Severní řídil osobní automobil značky Renault. Také v tomto případě se při silniční kontrole řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,90 promile.

Na začátku května letošního roku byl poblíž centra Karlových Varů policisty zastaven jednačtyřicetiletý muž. Při silniční kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a ta ukázala hodnotu 1,67 promile. Kromě toho se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin.

Všem těmto řidičům policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Následně je převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům a poté jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 16.05.2019 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy