Potůčky: V obci proběhla rozsáhlá policejní akce

V úterý dne 28. května 2019 proběhla v obci Potůčky na Karlovarsku rozsáhlá policejní akce zaměřená na příhraniční kriminalitu. Dvě desítky policistů včetně psovoda se služebním psem kontrolovaly motorová vozidla při vjezdech a výjezdech z obce, ale také prováděly kontrolu na místním tržišti, kde je velká kumulace lidí.

dezinfekce

Policisté mimo jiné kontrolovali dodržování příslušných právních předpisů u cizinců se zaměřením na páchanou protiprávní činnost. Zaměřili se také na pátrání po věcech pocházejících z trestné činnosti nejen v České republice, ale i SRN jako např. na jízdní kola. U řidičů vozidel kontrolovali, zda nepožili alkoholické nápoje a jiné návykové látky před jízdou a během jízdy, ale třeba i technický stav jejich vozidel. Akce proběhla během odpoledních až večerních hodin.

Celkem během akce policisté zkontrolovali 160 osob a na 100 vozidel a uložili 8 pokut za přestupky v dopravě. Při kontrole zjistili u jednoho řidiče – cizince, že není držitelem řidičského oprávnění. Policisté s ním provedli orientační zkoušku na návykové látky, která vyšla s pozitivním výsledkem na látku metamfetamin, přičemž řidič odmítl lékařské vyšetření spojené s odběrem biologického materiálu. Věc je nadále v šetření policistů.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 30.05.2019 12:00




0 +
 

Hlavní zprávy