Ostrovské gymnázium opět bodovalo v soutěži O pohár Královské mincovny

Šestnáctý ročník soutěže O pohár Královské mincovny se nesl ve znamení vítězství ostrovského gymnázia. Kategorii základních škol a nižšího stupně víceletých gymnázií ovládla dvojice Hanka Štěpánková a Tomáš Ježek, v kategorii středních škol na pomyslných stupních vítězů stanuli Kristián Šťastný a Tereza Kamarýtová. Oblíbenou vědomostní soutěž pořádalo v prosinci Muzeum Karlovy Vary.

dezinfekce

„Historikové z karlovarského muzea opět připravili test z dějin českých zemí a našeho regionu. Tento rok se otázky týkaly historických událostí, které se staly v letech zakončených devítkou. Součástí soutěže bylo tradičně poznávání památek, hádání událostí podle postupně odkrývaných obrázků a nakonec tipování osobností podle indicií. V úžasných prostorách Královské mincovny je setkání s historií našeho kraje a s odborníky z karlovarského muzea vždy příjemné a obohacující,“ uvedla v závěru minulého roku Ivana Alfonsová, která na Gymnáziu Ostrov vyučuje český jazyk a dějepis.

Naučně-vzdělávací soutěž O pohár Královské mincovny je určena všem žákům základních a středních škol z Karlovarského kraje. Jejím hlavním cílem je podpořit u dětí povědomí o památkách a historii našeho regionu. Gymnázium Ostrov v ní pravidelně obsazuje přední příčky.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy