O víkendu se konala Sokolovská-24-MTB

Ve dnech 6. – 8. září 2019 se v areálu Koupaliště Michal v Sokolově uskutečnil 1. ročník Mezinárodního závodu horských kol na 12 a 24 hodin Sokolovská-24-MTB.

dezinfekce

Páteční odpoledne vyvrcholily přípravy dlouho očekávaného závodu, který region Sokolovska ještě nezažil, Ultramaraton horských kol na 12 a 24 hodin. Prezentace závodníků, postavení závodního zázemí a program závodního víkendu začal vystoupením rockové kapely NEW SHARKS z Karlových Varů, která důstojně zahájila celý program závodu Sokolovská-24-MTB.

Na premiéru byl připraven krásný, členitý okruh o délce 8,5 km s převýšením 148 m, který byl situován do blízkého okolí Koupaliště Michal. Náročné výjezdy střídaly krásné trailové sjezdy a rychlé šotolinové pasáže, na trati si na své přišel každý bajker.

Závod si nenechali ujít takové hvězdy českých i světových ultrazávodů, jako jsou Tomáš Kozák, Mistr světa 2011 a několikanásobný Mistr ČR a Nikola Flašarová, aktuální Mistryně ČR 2019.  

Závod odstartoval novopečený senátor za Sokolov, Ing. Miroslav Balatka, který závodníky odměnil slovy obdivu a respektu k výzvě, před kterou se postavilo celkem 118 zaregistrovaných závodníků.

START závodu …  Sobota, čas 10:00 hod. 

Závod probíhal dle představ závodníků i pořadatelů, počasí po obědě ukázalo svou vlídnější krušnohorskou tvář a bylo ke všem aktérům přívětivé. Ve 22:00 hodin byl ukončen závod na 12 hodin, kde celkové vítězství v kategorii MUŽI získal Martin Jansa - Česká Lípa (24 okruhů, 204 km, 3552 m).  Mezi ženami zvítězila Tereza Krchníková – Trenér psů.cz ( 15 okruhů, 127,5 km, 2220 m)

Závod Hendikepovaných sportovců …

V rámci vzpomínky na Zdeňka Kircha zde závodili i hendikepovaní sportovci. Z důvodu nepříznivého počasí nebyla účast tak hojná, jak se plánovalo, ale i tak patří všem zúčastněným velký obdiv, respekt a podpora za výkony, které předvedli … Kategorie C3-C5 : Tomáš Mastík, Luděk Šaník, Karel Šída, kategorie Tricykl : Zdeněk Zvolský a kategorie Hanbike : Radoslav Fabián, Petr Nerad, Petr Dlouhý.

Hlavní pozornost se však upínala na závod na 24 hodin MTB. Na čele se střídali ošlehaní borci Tomáš Kozák, Jirka Vlček, Martin Hovanec, Ondra Krejčík, Marek Křepelka (všichni ČR) a Christian Kozyra (Německo) … V podvečer z bojů o celkové umístění vypadl Tomáš Kozák, který si v rámci tréninku na  Mistrovství Evropy za 14 dní v Portugalsku potrénoval na Sokolovském okruhu S-24.

Nad ránem bylo vše trochu jasnější, souboj o celkové prvenství se zúžil na trio Vlček, Krejčík, Makal. 

Poslední 3 hodiny rozhodly o celkovém prvenství Jirky Vlčka z CK Vinohradské šlapky ( ujeto 48 kol, vzdálenost 408 km, vystoupáno 7104 m). Druhé místo vybojoval Ondra Krejčík - Bespee Plzeň ( 46 kol, 391 km), celkově třetí skončil Tomáš Makal - Horní Počernice ( 44 kol, 374 km).

V kategorii dvojic celkově ovládli sokolovský závod S-24 úžasní borci z CK Bike team Březová (Jiří Svoboda, Karel Kódl – 60 kol, 510 km, 8880 m), kteří se stali i celkovými vítězi celého závodu o 8 minut před celkově druhými ….

A to byli v kategorii čtveřic tým : Buchta a klobásy MTB racing z Prahy ( Petr Černý, Marek Vágner, Natalia Vargová, Martin Hladík - 60 kol, 510 km, 8880 m) 

Při slavnostním vyhlášení, kde hlavní ceny předávala i starostka Sokolova paní Renata Oulehlová, které se sportovní projekt velice líbil, byly vyhlášeny a oceněny všechny kategorie … Následovalo vyhodnocení celého STRONG POWER Československého seriálu 24hodin MTB.

Všem závodníkům patří veliký obdiv a respekt za projevené výkony, organizátorům velké poděkování za úsilí s přípravou a organizací závodu S-24.

"To, jestli se závod povedl, necháme na jiných, ale my, jako realizační tým S-24 jsme vnitřně spokojeni. Takže snad zase za rok, 2. ročník a magické datum 2020," uvedl ředitel závodu S-24 Marty Sýkora.

O konání této akce jsme vás informovali zde.


Zdroj: Marty Sýkora

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 10.09.2019 14:00




0 +
 

Hlavní zprávy