V sobotu vysíláme online nouzové turné kapely End of Scream

Stav nouze se významně dotkl také kulturní scény. Loketští End of Scream museli kvůli aktuální situaci pozastavit turné Finding the Sanctuary. Zrušené koncerty vynahradí fanouškům online koncertem tuto sobotu.

dezinfekce

Regionální kapela End of Scream, která v říjnu vydala druhé album, musela kvůli vyhlášení nouzového stavu pozastavit probíhající turné Finding the Sanctuary. Aby nezklamali fanoušky, rozhodli se hudebníci pro nouzové řešení. Tuto sobotu 14. března zahrají koncert v sokolovském Alfa Music Clubu, který budou živě vysílat přes Facebook.

„Rozhodli jsme se hned, jak jsme se dozvěděli o vyhlášení stavu nouze,“ vysvětluje houslista kapely Tomáš Štěpánek.

„Nechtěli jsme fanoušky připravit o koncerty a taky chceme nabídnout alternativu všem, kterým po dnešku ztroskotaly sobotní plány. Takhle si nás kdokoliv může poslechnout přímo z obýváku,“ dodal.

Kapela si pro sobotní večer připravila hodinu a půl dlouhý koncert, během nějž zazní skladby z debutového alba Violincore i z nově vydaného Sanctuary. Živé vysílání koncertu mohou diváci sledovat prostřednictvím facebookových stránek End of Scream a Západ.cz. 

End of Scream je mladá instrumentální symphonic metalová kapela s progresivními prvky využívající místo zpěvu dvoje housle. Kapela pocházející z Karlovarského kraje už vydala dvě plnohodnotná alba: Violincore (2015) a Sanctuary (2019) a dva videoklipy: Hesitate (2017) a Survive (2019). End of Scream se snaží posouvat limity běžných hudebních žánrů, ostré kytarové riffy kombinuje s neotřelými houslovými party. V roce 2014 kapela získala diváckou cenu v republikovém kole soutěže mladých kapel Rock a Little a v témže roce získala diváckou cenu v mezinárodní soutěži kapel GBOB.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy