Nemocnice Ostrov obhájila titul nejoblíbenější nemocnice v Karlovarském kraji

Nemocnice Ostrov se stala opět podle hlasování pacientů nejoblíbenější nemocnicí Karlovarského kraje. Titul Nemocnice ČR 2019 obhájila na Karlovarsku již popáté za sebou. V celostátním srovnání jí patří 21. místo mezi 154 hodnocenými nemocnicemi. Bodovala i v hodnocení ambulancí, kde jí pacienti přisoudili stříbrnou pozici v kraji a 26. místo v celé ČR.

dezinfekce

Ostrovská nemocnice zároveň získala druhé místo v kraji v hodnocení zaměstnanců. Celorepublikově obsadila 15. příčku. Anketu každoročně vyhlašuje společnost HealthCare Institute, o.p.s.  

"Jsem rád, že titul Nemocnice roku z pohledu hospitalizovaných pacientů pravidelně obhajujeme. Jsou to totiž právě pacienti, pro které to vše děláme. Úroveň naší péče podtrhuje certifikát kvality a bezpečí od České společnosti pro akreditaci ve zdravotnictví, který jsme loni obdrželi na další tři roky. Letos chceme pokračovat ve zkvalitňování péče i jejím rozšiřování. Novinkou hned na začátku roku bylo otevření nového špičkového oddělení Alzheimer Home pro pacienty s demencí, převážně Alzheimerovou chorobou," říká ředitel nemocnice František Werner.

Nemocnice v posledních letech významně investuje do modernizace i nového přístrojového vybavení. V druhém pololetí loňského roku mimo jiné zakoupila nové moderní zařízení výpočetní tomografie CT za více než 8 milionů Kč. Nový přístroj umožňuje rychlejší vyšetření pacienta a zároveň snížení množství potřebné radiační dávky. Byly také modernizovány šatny pro zaměstnance a proběhla výměna parního zdroje kotelny.

Pacienti v Ostrově oceňují, že jsou všechny pokoje vybaveny elektricky polohovatelnými lůžky, uzamykatelnými skříněmi k uložení osobních věcí, vlastním sociálním zařízením, TV, lednicí a wi-fi připojením a individuální přístup k pacientům.  

Ostrovská nemocnice má téměř 300 lůžek, jedná se o zařízení rodinného typu, které je zasazené v krásném, klidném a čistém prostředí. Součástí areálu nemocnice je Sportpark s bylinkovou zahradou, fontánou a odpočinkovými místy. V kraji má nemocnice celou řadu primátů, například oddělení akutní psychiatrie či projekt domácí umělé plicní ventilace (DUPV). Nemocnice má 400 kmenových zaměstnanců a 130 externích odborníků, kteří zde pracují na zkrácený úvazek. Od dubna 2017 je součástí skupiny Penta Hospitals CZ. 


Zdroj: Markéta Singerová, tisková mluvčí Nemocnice Ostrov a Nemocnice Sokolov


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.02.2020 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy