Nejlepší kroniky z regionu získaly ceny

V prvním prosincovém týdnu uspořádal Karlovarský kraj v Chebu tradiční seminář kronikářů. Součástí akce bylo kromě odborných témat i vyhlášení výsledků soutěže "O nejlepší kroniku Karlovarského kraje" za rok 2018. Zvítězila kronika města Cheb vedená kronikářem Jindřichem Josefem Turkem.

dezinfekce

Druhé místo obsadila kronika města Chodov s autorkou Jitkou Hlouškovou a třetí příčku získala kronika obce Dasnice s autorkou Radkou Popovičovou. Květiny, diplomy a šeky předala autorům kronik vedoucí odboru kultury, památkové péče, lázeňství a cestovního ruchu Veronika Vodičková.

„Do letošního ročníku soutěže bylo přihlášeno celkem 6 kronik z Karlovarského kraje. Samozřejmě bychom byli rádi, kdyby se jich zapojilo mnohem více, což je náš úkol pro nadcházející období. Odborná porota, v níž zasedli ředitelé příspěvkových organizací z oblasti kultury a členové Komise Rady Karlovarského kraje pro kulturu a památkovou péči, posuzovala nejenom přehlednost, ale také čitelnost jednotlivých kronik a celkový dojem," vysvětlia Veronika Vodičková.

Odborné prezentace pro zúčastněné kronikáře a další zájemce si připravil vedoucí státního okresního archívu v Chebu Karel Halla, a také heraldik a majitel heraldické kanceláře „Dauphin“ v Roudnici nad Labem Stanislav Kasík. Nechyběla ani informace k nařízení o ochraně osobních dat – GDPR od Martina Raise z krajského úřadu. V závěru semináře byla pro účastníky připravena prohlídka Galerie 4 – galerie fotografie, v jejíchž prostorách se akce konala.  


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy