Mirákl obhájil titul mistrů světa

Hned dvě Mistrovství světa, v modern dance a v jazz dance, se konala na začátku prosince v polském městě Rawa Mazowiecka. Tanečníci skupiny Mirákl se do tohoto prestižního klání, kterého se zúčastnilo přes 4 000 tanečníků z 38 států celého světa, protančili se 17 choreografiemi.

dezinfekce

Stejně jako minulý rok si titul Mistrů světa odvezla dětská jazzová formace Dr. JAZZ, tituly vicemistrů poté přidali tanečníci jak v jazzu (2. místo malá dětská skupina), tak v modern dance (3. místo formace i malá skupina). 

Další finálová umístění v obrovské konkurenci poté vytančil i juniorský tým Miráklu.

„Není jednoduché udržet krok s tanečníky, kteří tančí i profesionálně na tanečních akademiích a školách. Od našich svěřenců to vyžaduje velkou zodpovědnost k tréninkům, zároveň i fyzickou a psychickou připravenost před samotnou soutěží. Jsme nesmírně pyšní na své tanečníky, že jako reprezentanti České republiky toto zvládají i při plném studijním programu na jedničku," uvedla Andrea Klugová

"Ráda bych však poděkovala i dvěma trenérkám a choreografkám, se kterými společně pracujeme na choreografiích i taneční přípravě tanečníků. Právě známky za choreografii, které od uznávané mezinárodní poroty dosahovaly často nejvyššího počtu, také rozhodují o konečném umístění. Jsou jimi Markéta Vajdíková a Marta Šafářová, odchovankyně Miráklu, které se od svých 14 let podílí na stavbě a vymýšlení choreografií pro naše tanečníky. Marta se navíc aktivně věnuje jak tanci ve výběrové skupině, tak i své sólové taneční kariéře," dodává.


Zdroj: město Ostrov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy