Mariánské Lázně: Svou přítelkyni napadl a odcizil jí telefon

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Mariánských lázní, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.

dezinfekce

V pondělí 13. ledna letošního roku měl mít v pozdních večerních hodinách obviněný spor se svou třiadvacetiletou přítelkyní. V bytě jí měl nejdříve po jejím příchodu slovně urážet a chtít po ní, aby mu předala svůj mobilní telefon. To měla žena opakovaně odmítat proto jí měl muž začít vyhrožovat a fyzicky napadat. Když se během napadání začalo už ženě dělat nevolno, tak mu měla nakonec prozradit, kam telefon před ním uschovala. Muž si měl pro mobilní telefon dojít a začít ho prohlédat. Ženu měl zavřít v koupelně a když se snažila vyjít ven, tak jí měl znovu fyzicky napadat. Po několika minutách měli oba odejít do svých pokojů.

Druhý den měl muž přijít v dopoledních hodinách z práce a ženu znovu začít okamžitě slovně urážet. I v tomto případě mělo dojít k jejímu fyzickému napadení, po kterém měla vyběhnout na chodbu domu. Poté na její žádost přivolal jeden ze sousedů policejní hlídku. Obviněný muž měl pod výhružkou čeho opět vzít její mobilní telefon a poté z domu odejít.

Po několika minutách policisté osmadvacetiletého muže zadrželi. Policejní komisař podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, což akceptoval. Na základě rozhodnutí soudu byl muž vzat do vazby.

V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na deset let.

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy