Mariánské Lázně: Město letos hostí oslavy Dne železnice v Karlovarském kraji

Regionální Den železnice se letos v Karlovarském kraji uskuteční v sobotu 30. září 2017. Centrem oslav se stanou Mariánské Lázně, kam zamíří z Karlových Varů zvláštní vlak tažený parní lokomotivou. Přímo na nádraží i v lázeňském městě je připravený doprovodný program včetně jízd historickými vozidly MHD. Záštitu nad oslavami převzali ministr dopravy Dan Ťok a hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

dezinfekce

Oslavy Dne železnice zahájí jízda vlaku s parní lokomotivou. Zvláštní spoj přijede z Karlových Varů přes Sokolov a Cheb do Mariánských Lázní. Z krajského města vlak vyjíždí v 8:00 a do centra oslav, do Mariánských Lázní, přijede v 9:45.

„Po slavnostním přivítání dechovou hudbou ZUŠ Mariánské Lázně a vystoupení mažoretek na návštěvníky čeká pestrý program na mariánskolázeňském nádraží, na Krakonoši v parku Boheminium a na zámku Kynžvart, kam se dostanou historickými vozidly MHD,“ uvedl ředitel Regionálního obchodního centra Českých drah v Karlových Varech Vladimír Omelka.

Přímo ve stanici Mariánské Lázně bude k vidění výstava železničních vozidel, výstava z historie železnice Václava Simbartla a expozice železničních modelů. Zdarma jsou v nabídce jízdy pro veřejnost na historické drezíně Václava Zahrádky. V provozu se představí historické autobusy Škoda 706 RTO, Škoda 706 RTO Lux, Karosa ŠL 11 a trolejbus Škoda 9 Tr, se kterými se návštěvníci můžou svézt po městě. V Parku Boheminium, kde bude exkluzivně k vidění prezentace výroby nového modelu hradu Loket, i na zámek Kynžvart, cestující s jízdenkou z parního vlaku získají zvýhodněné vstupné. Jízdenka z parního vlaku umožní i zlevněné jízdné v historických autobusech a trolejbusu. Další informace včetně jízdních řádů jsou k dispozici na stránkách zde a budou postupně doplňovány.

Jízdenky na parní vlak lze vyhrát, protože Karlovarský kraj ve spolupráci s Českými drahami vyhlašují soutěž.

„Do Mariánských Lázní, kde proběhnou hlavní oslavy regionálního Dne železnice, se mohou účastníci akce svézt z Karlových Varů zvláštním vlakem, v jehož čele bude parní lokomotiva. A právě pro všechny malé i velké obdivovatele vlaků a železnic jsme vyhlásili soutěž o jízdenky. Ze správně zaslaných odpovědí vylosujeme čtyřicet výherců, z nichž každý může získat dvě jízdenky,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová.

Zájemcům o lístky postačí do středy 20. září správně zodpovědět tři soutěžní otázky, které jsou zveřejněné na internetových stránkách zde


Zdroj: Mgr. Radka Pistoriusová, tisková mluvčí České dráhy, a.s.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy