Malí školáci budou pronikat do tajů techniky hrou

Malá technická univerzita - to je název vzdělávacího programu, do kterého se v našem kraji zapojilo 30 mateřských a základních škol. Díky této aktivitě se budou děti za pomoci stavebnice Lego, jednoduchých technických výkresů a dalších pomůcek seznamovat s různými profesemi z oblasti stavebnictví nebo strojírenství.

dezinfekce

Program zahrnoval školení pro učitele a tandemovou výuku s dětmi.

„Je důležité, aby děti získávaly vztah k technice a technickým oborům už od předškolního věku. Výuka by měla odpovídat praxi, proto se podíleli na přípravě jednotlivých lekcí pro školky a školy i samotní architekti a projektanti,“ vysvětlil krajský radní Jaroslav Bradáč.

Školy mají k dispozici balíčky s pomůckami, jejichž součástí jsou stavebnice Lego, kostky, technické výkresy či metodické listy.

„V této aktivitě vidíme přínos zejména pro „jednotřídkové“ školky ve vyloučených lokalitách, které si na žádný dotační program nesáhnou, ani jim nákup těchto modulů nezafinancuje zřizovatel,“ uvedla Zuzana Žitná, hlavní manažer projektu. 

Nyní program běží již na 11 školách, potrvá až do června 2020.

„Ohlasy ze škol jsou zatím pozitivní, věřím, že v navazujícím projektu tedy dostaneme možnost zapojit i další školy v regionu,“ dodal Jaroslav Bradáč.

Financování je zajištěno v rámci projektu „Implementace Krajského akčního plánu 1 v Karlovarském kraji.“


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy