Krajský domov pro seniory a domov se zvláštním režimem v Pochlovicích získaly prestižní značku kvality

Sociální služby v Kynšperku nad Ohří, které jsou příspěvkovou organizací Karlovarského kraje, se staly držitelem certifikace, respektive značky kvality udělované Asociací poskytovatelů sociálních služeb. Zájemci o službu, klienti zařízení i jejich rodiny tak mají jistotu, že poskytované služby v oblasti ubytování stravování, péče, ale třeba i využití volného času jsou na vysoké úrovni.

dezinfekce

Certifikace pro zařízení v Pochlovicích ale nebyla novinkou, prvním hodnocením už prošlo v roce 2015. Po prvním udělení značky probíhá recertifikace po 3 letech a dále každé další 4 roky.

„Do našeho zařízení přijel v květnu tým hodnotitelů na "místní šetření," dodat jsme museli kromě jiného celou řadu dokumentů, jako je domácí řád, provozní předpisy, jídelníčky, nebo místní zpravodaj. V srpnu jsme obdrželi závěrečnou zprávu s hodnocením jednotlivých oblastí. Získali jsme 4 hvězdičky z možných pěti, což znamená, že jsme kvalitu našich služeb úspěšně obhájili,“ vysvětlila ředitelka Sociálních služeb Lenka Antolová.

Certifikát kvality převzala z rukou předsedy krajské organizace Asociace poskytovatelů sociálních služeb Roberta Pisára.

Pro všechny zaměstnance, kterých je aktuálně 160, příprava na certifikaci znamenala vyšší pracovní nasazení, protože náměty hodnotitelů bylo třeba přenést okamžitě do praxe.

„V hodnocení rozhodně není lehké obstát, všechno se posuzuje očima samotného uživatele poskytovaných služeb. Proto si velmi vážím toho, že se Sociálním službám podařilo značku kvality získat. Je to pro nás důkaz, že zařízení neustále pracuje na udržení a zlepšování úrovně služeb pro naše seniory i pro občany, kteří potřebují speciální péči domova se zvláštním režimem. V tomto roce jsme oslovili všechny krajské domovy pro seniory a domovy se zvláštním režimem, aby si certifikaci nechaly udělat. Do rekonstrukcí těchto domovů a komfortnějšího zázemí pro jejich obyvatele investuje kraj nemalé peníze, proto chceme, aby lidé měli garanci, že v těchto zařízeních najdou skutečně perfektní služby,“ zdůraznil náměstek hejtmanky Petr Kubis.

V současnosti má značku kvality krajský Domov pro seniory Lázně Kynžvart, na proces certifikace se připravuje DPS Spáleniště v Chebu a domov v Perninku.

Zařízení Sociální služby v Pochlovicích má nyní 46 klientů v domově pro seniory, 100 lidí v domově se zvláštním režimem a 5 hendikepovaných v domově pro osoby se zdravotním postižením. Zařízení poskytuje také ambulantní službu, konkrétně odborné sociální poradenství v poradně v Chebu a v Sokolově včetně telefonické krizové pomoci.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
12.10.2018 15:00




0 +
 

Hlavní zprávy