Sokolov: Kostel sv. Jakuba se v soutěži umístil na druhém místě

U příležitosti oslav 100. výročí vzniku Československé republiky uspořádal Karlovarský kraj soutěž pro amatérské i profesionální fotografy. Jejich úkolem bylo zachytit proměnu některého z míst či pamětihodností v našem regionu v kontrastu s dobovou fotografií.

dezinfekce

"Ve stanoveném termínu jsme obdrželi na pět desítek povedených snímků a bylo velice zajímavé sledovat, jak se některé lokality v průběhu let výrazně proměnily. Na prvním místě se umístila fotografie Františkánské zahrady v Chebu od Tomáše Kiprova, druhá příčka patřila Elišce Ryšavé, která vyfotila kostel sv. Jakuba v Sokolově, a třetí pak skončil snímek Kladské od Františka Krejčího," uvedla Mgr. Daniela Seifertová, náměstkyně hejtmanky Karlovarského kraje.

"Ráda bych ještě jednou poděkovala všem, kteří se do soutěže zapojili a kterým se podařilo zachytit onu pomíjivost času. Zároveň mi dovolte, abych vás co nejsrdečněji pozvala na putovní výstavu, jež bude k vidění v průběhu roku po celém našem regionu. O přesných místech vás budeme informovat na webových stránkách Karlovarského kraje. Věřím, že doprovodná výstava bude mít úspěch a že se vám bude líbit," dodala.

O konání soutěže jsme vás informovai zde.


Zdroj: město Sokolov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy