Karlovy Vary: U Thermalu by mohl být léčivý bazén a galerie (TV Západ)

Téma karlovarského hotelu Thermal zaznělo na poslední tiskové konferenci vedení kraje hned dvakrát. Jednou o možnosti opětovného využití nejviditelnějšího symbolu – bazénu a podruhé o pronájmu bývalé vyhlídkové kavárny spolku působícímu ve městě. V bazénu, který zatím chátrá, by se mohla využít termální voda.

dezinfekce

„Já si myslím, že je hřích, že několik let se tato odpadní voda nevyužívá, prakticky vytéká do řeky a je nevyužitá. Potenciálem Karlovarského kraje a Karlových Varů je právě lázeňství – léčení. Proto ten nápad, který byl teď předložen vedením společnosti hotelu Thermal, aby byl vybudovaný léčivý klidový bazén, kde by tato voda mohla být využita k léčivým účinkům, mi připadá velmi smysluplný. Vedení společnosti by se mělo tímto námětem velmi vážně a detailně zabývat,“ uvedla hejtmanka kraje Jana Vildumetzová.

V horní části areálu hotelu Thermal nad venkovním bazénem se nachází budova, kde dříve fungovala kavárna. V současné době zejí prostory prázdnotou a postupně chátrají. Změnit to chce spolek PROTEBE live. Jedná se o sdružení designových aktivistů a patriotů, kteří již 10 let provozují galerie SUPERMARKET wc, kde organizují celoroční výstavní program, přednášky i workshopy.

„A došli k tomu, že prostě mají potenciál růst. Na prvním setkání se samozřejmě řešilo, jestli jsou někde vhodné prostory pro to, aby svoji aktivitu zvětšili. Jeden z prostorů, který se vytipoval, byl právě prostor v hotelu Thermal v části kavárna nad bazénem. Nápad je to velmi dobrý, protože všichni si uvědomujeme, že toto místo v současné době Karlovy Vary spíše hyzdí a touto aktivitou by se mohlo oživit,“ vysvětlil radní kraje Josef Janů. 

Hotelový komplex a lázeňské sanatorium Thermal ve funkcionalistickém slohu byl vystavěn v letech 1967 – 1976 podle projektu českých architektů manželů Věry a Vladimíra Machoninových. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy