Karlovy Vary: Tourfilm letos oslaví významné jubileum

Od 6. do 7. října 2017 bude v Grandhotelu Ambassador v Karlových Varech probíhat 50. ročník nejstaršího mezinárodního filmového festivalu s cestovatelskou tematikou na světě.

dezinfekce

Jak prozradili organizátoři na včerejší tiskové konferenci, lidé se mají rozhodně na co těšit. Kromě filmových projekcí jsou pro ně připraveny besedy se známými cestovateli, workshopy s profesionálními fotografy a soutěže. Vstupné je zdarma.

Letošní festival se ohlédne za uplynulými 50 lety a přestaví české cestovatelské legendy. Uvedeno bude více jak 350 snímků ze 45 zemí z celého světa. Mezi partnery akce patří mimo jiné i Karlovarský kraj.

„Jsme velice rádi, že se u nás koná festival, který významně přispívá k rozvoji domácího a zahraničního cestovního ruchu. Na uskutečnění jubilejního ročníku jsme přispěli částkou 200 tisíc korun. Rád bych poděkoval organizátorům za jeho přípravu a popřál jim co nejvíce pozitivních ohlasů,“ uvedl krajský zastupitel Vojtěch Franta.

V rámci doprovodného programu jsou návštěvníci zváni na besedy se známými osobnostmi Miloslavem Stinglem, Jiřím Kolbabou, Vilémem Rudolfem, Vojtou Kotkem, Janem Révaiem nebo například Janem Potměšilem. Zúčastnit se mohou i dvou fotografických workshopů. Prvního, který bude zaměřen na focení v terénu, se ujme Petr Jan Juračka. Druhý bude již v režii Tomáše Třeštíka, s nímž se vydají na fotoprocházku po Karlových Varech. Pořadatelé mysleli i na nejmenší diváky a do programu zařadili filmy a doprovodné akce pro děti a mládež. Chybět nebudou ani nejrůznější hry a soutěže. Filmový svátek vyvrcholí představením Divadla Járy Cimrmana, na nějž bude možné vyhrát v průběhu festivalu volné lístky.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy