Karlovy Vary: Kraj i město mají zájem o udržení prvoligového hokeje v regionu

I po sestupu z hokejové extraligy udělá kraj a město všechno pro to, aby se v Karlových Varech udržel prvoligový hokejový klub. Je na něj totiž zároveň navázána široká mládežnická základna, která vychovává hokejisty od nejmladšího věku a má na krajské i městské úrovni dlouhodobou podporu. 

dezinfekce

Shodli se na tom během společného jednání hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová a primátor Karlových Varů Petr Kulhánek.

Kraj loni přispěl na extraligový hokej částkou 6 milionů korun, další 4 miliony šly na hokej dětí a mládeže. Město dotovalo HC Energii celkovou částkou 23,5 milionu korun, mládežnická základna z toho dostala 13,5 milionu.

„O tom, jakou měrou budeme nadále hokejovému klubu přispívat, ještě musíme jednat a bude to na rozhodnutí krajského zastupitelstva,“ uvedla hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová. Město přišlo rovněž s myšlenkou, že by mělo své zástupce v dozorčí radě klubu.

„O tomto požadavku budeme uvažovat i my, chci jej předložit na nejbližší poradě vedení kraje,“ objasnila hejtmanka. 

 „Město bezpochyby bude podporovat karlovarský hokej nadále. Mládežnický v nezměněné míře, míra podpory prvoligovému týmu bude ještě předmětem jednání. Jednou z možných variant je snížení podpory 10 milionů Kč o určitou část s tím, že pokud se týmu podaří návrat do extraligy, bude mu doplacena podpora do původní výše,“ naznačil další možný postup města primátor Petr Kulhánek a doplnil: „Konečné slovo však bude mít zastupitelstvo města.“

Karlovarská HC Energie sestoupila z hokejové extraligy po marných bojích letos v dubnu, poté generální sponzor týmu, společnost Sokolovská uhelná, oznámil, že na chod klubu už nadále nebude přispívat. Klub prošel zásadní personální obměnou, nově má post generálního manažera Karel Holoubek, který vystřídal Miroslava Vaňka. Podle hejtmanky tyto změny kraj i město vítají, lidé už několik let poukazovali na to, že chod klubu není v pořádku, a tak obrat k lepšímu může přinést právě výměna vedení.

„Novému generálnímu manažerovi i jeho týmu držíme palce, aby se mu v první řadě podařilo získat partnery schopné zajistit peníze pro klub. Je tady řada místních firem a velkých zaměstnavatelů, kteří si uvědomují, že je třeba podporovat a rozvíjet sportovní aktivity v regionu.  Bez jejich pomoci se prvoligový klub do hokejové extraligy vypracuje zpět jen těžko a zhoršily by se i podmínky pro práci s malými hokejisty,“ poznamenala Jana Vildumetzová.

Ve své novodobé historii se karlovarský hokejový klub dostal do extraligy ledního hokeje v roce 1997. V roce 2009 pak pod vedením trenéra Josefa Palečka získal extraligový titul.

Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy