Karlovy Vary: Dětský domov má nový sociální automobil

Dětský domov Karlovy Vary a Ostrov získal sociální automobil zdarma. Zcela novou Dacii Dokker slavnostně převzali v úterý 10. prosince 2019 zástupci daného domova za účasti poděbradské reklamní agentury Kompakt, která tento projekt zaštiťuje. Vozidlo zaměstnanci organizace využijí k přepravě dětí a k dalším podpůrným aktivitám.

dezinfekce

Příspěvková organizace Karlovarského kraje, která poskytuje zázemí třinácti rodinným skupinám, obdržela nový vůz v rámci projektu Sociální automobil. Ten funguje po vzoru evropských měst již 20 let, za tu dobu Kompakt předal v České republice na stovky vozidel. Dětský domov v Karlových Varech získal v celkovém pořadí již 816. automobil.

„Myslíme si, že každá společnost, která s úspěchem provozuje svou činnost, by měla alespoň malou částí pomoci těm, kteří to opravdu potřebují. Pro většinu zařízení pečujících o děti není zrovna jednoduché pořídit si nový vůz. Proto jsme se rozhodli vzít situaci do svých rukou a zařízením i organizacím pečujícím o osoby nacházející se v nouzi tímto způsobem pomoci,“ uvádí Miroslav Káninský, jednatel společnosti Kompakt.

Na financování vozidla se podílelo asi 35 subjektů napříč obory od velkých firem až po nejmenší jednotlivce z místních obyvatel i přilehlého okolí.


Zdroj: Šárka Nosková

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 14.12.2019 17:00




0 +
 

Hlavní zprávy