Karlovarský kraj vyhlašuje druhý ročník ankety Zdravotník roku

Mezi lékaři, sestřičkami a dalšími zdravotníky je celá řada těch, kteří obětavě pečují o naše zdraví, a to i často na úkor svého volného času. Karlovarský kraj proto vyhlašuje již druhý ročník ankety Zdravotník roku, prostřednictvím které jim chce poděkovat za jejich záslužnou a namáhavou práci. Návrhy na ocenění můžete zasílat do 5. listopadu.

dezinfekce

Nominovat lze výhradně ty zdravotníky, kteří poskytují své služby na území Karlovarského kraje, a to v nemocnicích, v privátních ambulancích, lázních i ostatních zařízeních. Hlasuje se celkem ve čtyřech kategoriích. Podpořit můžete lékaře, zdravotní sestru, zdravotníka (např. ošetřovatele, fyzioterapeuta, psychologa, záchranáře, porodní asistentku, laboranta aj.) nebo významnou osobnost, jež se zasloužila o rozvoj zdravotních služeb v našem regionu nebo svůj život zasvětila pomoci nemocným. V posledně zmiňované kategorii bude udělen Řád bílého pláště. V minulém roce jej in memoriam obdržela bývalá primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení a oddělení intenzivní resuscitační následné péče v Nemocnici Ostrov Ivana Jarošová.

„Jsem rád, že si anketa získala svou tradici a že můžeme opět ocenit nelehkou práci a nasazení těch, kteří dnes a denně zachraňují lidské životy a starají se o zdraví našich obyvatel. Zároveň chceme, aby veřejnost věděla, jaké výjimečné osobnosti v oblasti zdravotnictví v našem regionu máme. Jen v loňském roce dorazilo na adresu krajského úřadu 159 hlasovacích lístků. Věřím, že i letos bude rozhodně z čeho vybírat,“ uvedl radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Formulář anketního lístku najdou zájemci na internetových stránkách Karlovarského kraje - zde. Hlasovat lze do 5. listopadu také prostřednictvím e-mailu. Návrhy na ocenění je možné zasílat na adresu Mgr. Veroniky Bartošové: veronika.bartosova@kr-karlovarsky.cz.

Slavnostní vyhlášení výsledků ankety se uskuteční 16. listopadu v hotelu Richmond v Karlových Varech.


Zdroj: Krajské listy Karlovarského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy