Karlovarský kraj: Minulý týden policie řešila 8 případů týkající se drogové kriminality

Chebští kriminalisté minulý týden také sdělili obvinění 22letému muži z pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

dezinfekce

Během minulého týdne řešili nebo stále řeší policisté Karlovarského kraje 8 případů týkající se drogové kriminality.

O případu chebských policistů, kteří zadrželi celkem 6 osob, provedli 4 domovní prohlídky a 6 prohlídek jiných prostor jsme vás informovali zde.

Chebští kriminalisté minulý týden také sdělili obvinění 22letému muži z pokračujícího zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Obviněný spolupracoval s dalšími čtyřmi lidmi, z nichž 3 jsou cizinci, přičemž počet účastníků při jednotlivých nákupech marihuany nebyl vždy stejný. Tyto osoby měly jezdit do Plzně, kde v několika případech měly nakoupit marihuanu ve větším množství. Ve dvou případech se mělo jednat o nákup 500 gramů marihuany, kterou měli cizinci následně převážet do SRN a se značným ziskem prodávat.

Prodejce drog z Plzně měl také přijet do Aše, kde se uskutečnil nákup 200 g marihuany, která byla také vyvezena do SRN. Navíc obviněný mladík měl sám opakovaně prodávat marihuanu dalšímu cizinci, který ji poté převážel za hranice ČR. Takto prodal nejméně 45 gramů marihuany. Dvaadvacetiletému muži v případě prokázání viny hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

Proti cizincům a jednomu Čechovi je vedeno samostatné trestní řízení v SRN.

V pondělí (18. 9.) v obci Hroznětín - Bystřice si všímavý obyvatel kolem 14 hodiny všiml podezřelého chování muže, který nahlížel do oken domů. Zalarmoval policii a během několika minut přijela hlídka Obvodního oddělení Ostrov. Policisté muže ztotožnili a při kontrole zjistili, že muž má u sebe pro vlastní potřebu 2 plastové sáčky bílé krystalické látky a v papírovém obalu travní sušinu. Neoprávněně tak pro vlastní potřebu přechovával u sebe v množství větším než malém psychotropní látku.

Karlovarští kriminalisté téhož dne 40letému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. V případě odsouzení hrozí podezřelému až dvouletý trest odnětí svobody.

V neobydleném objektu na Sokolovsku měl 41letý muž pěstovat rostliny konopí v různých stádiích růstu za využití umělého osvětlení, ventilačního systému, závlahového systému a hnojiv. Sokolovští kriminalisté v úterý (19. 9.) na místě našli 232 rostlin Cannabis (konopí) ve 3 různých stádiích růstu a větší množství sušiny. Vše se následně bude zasílat na zkoumání.

Tentýž den zahájili úkony trestního řízení pro přečin nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku a zároveň sdělili 41letému muži podezření. V případě odsouzení hrozí muži až tříletý trest odnětí svobody.

Téměř dva stejné případy pěstování konopí zjistili policisté v Sokolově a v Chebu.

Čtyřiačtyřicetiletý muž měl pěstovat v Sokolově na balkoně svého bytu 20 kusů rostlin marihuana. Dle odborného vyjádření byla v rostlinném materiálu prokázána přítomnost kanabinoidů, což jsou látky charakteristické pro rostliny rodu Cannabis (konopí). Muž tedy neoprávněně pro vlastní potřebu pěstoval ve větším rozsahu rostlinu konopí.

Ve čtvrtek předali kriminalisté muži ze Sokolova usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin nedovolené pěstování rostlin obsahující omamnou nebo psychotropní látku. V případě odsouzení hrozí 44letému muži až tříletý trest odnětí svobody.

Muž z Chebu si tentýž den vyslechl podezření z přečinu nedovolené pěstování rostlin obsahujících omamnou nebo psychotropní látku. Ten měl v obývacím pokoji a na balkoně pěstovat 19 rostlin konopí.

mjr. Mgr. Kateřina Böhmová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy