Karlovarsko: Svým spolužákům poskytl drogu

V září minulého roku na policii oznámilo vedení jedné ze základních škol na Karlovarsku, že jejich učitel nalezl u žáka sáček se zelenou rostlinnou hmotou, u které měl podezření, že by se mohlo jednat o marihuanu.

dezinfekce

Policisté zjistili, že mladistvý chlapec z Karlovarska měl přinést do školy sáček naplněný zelenou rostlinnou drtí. Marihuanu měl ve dvou případech nabízet a následně zdarma poskytnout dvěma mladším nezletilým spolužákům. Policisté zajištěnou hmotu zaslali na odbornou expertízu, kde byla zjištěna přítomnost D-9-tetrahydrokanabinolu, což je psychotropní látka, která je uvedena v příloze č. 4 nařízení vlády č. 463/2013 Sb., o seznamech návykových látek a k zacházení s touto látkou je třeba zvláštního povolení.

Kriminalisté z druhého oddělení obecné kriminality v Karlových Varech zahájili trestní stíhání mladistvého chlapce a obvinili ho ze spáchání provinění nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami v jednočinném souběhu s proviněním šíření toxikomanie.

V případě prokázání viny hrozí obviněnému trest odnětí svobody až na 2,5 roku.

nprap. Eva Valtová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 15.01.2020 10:00




0 +
 

Hlavní zprávy