Karlovarsko: Policisté objasnili dva případy pozměněných pracovních neschopenek

První případ šetří policisté z Obvodního oddělení v Karlových Varech – město. Toho se měl dopustit 46letý muž, jenž pravděpodobně v prosinci 2018 měl změnit podstatným způsobem obsah veřejné listiny, a to v Rozhodnutí o dočasné pracovní neschopnosti. V tom měl přepsat datum platnosti tohoto dokladu, který následně použil jako omluvenku pro neúčast na projednávání přestupku ve správním řízení na úřadu města v Karlových Varech.

dezinfekce

Druhý případ šetří policisté z Obvodního oddělení v Teplé. Měla se ho dopustit 33letá žena, a to zřejmě v listopadu loňského roku. V rozhodnutí o potřebě ošetřování měla v prvním dílu rozhodnutí o vzniku potřeby ošetřování přepsat datum vzniku potřeby o měsíc dříve. Stejným způsobem měla pozměnit datum i v druhé části rozhodnutí o ukončení potřeby ošetřování. Na základě toho byla požadována výplata ošetřovného v částce kolem 2 tisíc korun, přičemž k vyplacení však nedošlo.

V obou případech sdělili policisté podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, za který jim v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

nprap. Bc. Zuzana Týřová

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy