Kalamitní stav nadále trvá

Situace na západě Čech po ránu vykazuje mírné zlepšení, i díky tomu, že zde vítr zasáhl jako první. Počet poruch na vedení vysokého napětí k 7. hodině zůstává stejný (v PK 33 a v KK 16), ale klesá počet domácností bez elektřiny. V Plzeňském kraji je to cca 9400 a v KK zhruba 4300 domácností. Na opravách ČEZ intenzivně pracuje, povolány jsou i smluvní firmy.

dezinfekce

Kolem třetí v noci dispečink ČEZ Distribuce evidoval na svém zásobovacím území přes 420 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Bez elektřiny bylo na 350 tisíc odběrných míst.  Aktuálně k 7.00 hodině eviduje bez elektřiny na 240 tisíc odběrných míst a řeší 390 poruch na vedení vysokého napětí a další poruchy na nízkém napětí. Kalamitní stav, který ČEZ Distribuce vyhlásila na celém svém zásobovacím území i nadále platí.

Během noci a časného rána se podařilo připojit zpět k elektřině přes 100 tisíc domácností. Nejvíce poruch aktuálně řeší na Moravě v Moravskoslezském kraji. Další desítky poruch jsou ve všech regionech. V terénu jsou stovky pracovníků poruchových čet, povolány byly i subdodavatelské firmy. Navýšené počty pracovníků jsou jak na call centru, tak i dispečinku.

V případě nahlášení poruch můžete použít bezplatnou distribuční linku 800 850 860. Informace o poruchách i předpokládanému času obnovení naleznete také na www.cezdistribuce.cz a využít můžete také nový web www.bezstavy.cz.

Zdroj: Mgr. Michaela Jirovcová, mluvčí Skupiny ČEZ pro západní Čechy
Foto: facebookové stránky HZS Karlovarského kraje

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 11.03.2019 07:45




0 +
 

Hlavní zprávy