Čištění řeky Ohře se blíží

V Chebu budou dvě srazová místa - nad hrází Skalky a u Ottova jezu. Další pak v Tršnicích, Nebanicích a Mostově

dezinfekce

V sobotu 6. dubna se uskuteční v pořadí již čtvrtý ročník Čištění řeky Ohře. Začátek této dobrovolnické akce je naplánován na 9. hodinu. Stejně jako při předchozích ročnících organizuje čištění řeky v úseku od Chebu po Kynšperk nad Ohří obecně prospěšná společnost MAS 21. Bude zde celkem pět srazových míst, dvě z nich přímo v Chebu - nad hrází přehrady Skalka a u Ottova jezu u sídliště Zlatý vrch. Další srazová místa budou pak v Tršnicích, Nebanicích a Mostově.

Cílem akce je řeka bez odpadků a dalších předmětů, které do přírody nepatří. Úklid bude probíhat jak na březích, tak i v samotném toku řeky. Dobrovolníci budou moci čistit koryto Ohře přímo z lodí, které budou bezplatně k dispozici na stanovištích u Ottova jezu, v Tršnicích a Nebanicích. Pro dobrovolníky bude samozřejmě zajištěno také drobné občerstvení, ochranné pomůcky a pytle na sběr odpadků.

Loňského ročníku Čištění řeky Ohře se v našem regionu zúčastnilo bezmála 300 dobrovolníků. Pořadatelé doufají, že i v letošním roce bude o akci podobně velký zájem. Vzhledem k účasti v předchozích ročnících akce je jasné, že lidem není stav přírody kolem nás lhostejný.

Akce bude stejně jako každý rok zaregistrována na portálu www.uklidmecesko.cz

Pro více informací můžete navštívit webové stránky www.mas21.cz nebo napsat na e-mail dudova@mas21.cz. Akci finančně podpořilo město Cheb.


Zdroj: město Cheb


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 21.03.2019 18:00




0 +
 

Hlavní zprávy