Chodov: Služební pes Garrit vypátral několik odcizených předmětů

Hned z kraje roku si služební pes Garrit se svým policejním psovodem připsali další úspěch. Dne 3. ledna v odpoledních hodinách byl psovod se svým služebním psem Garritem vyslán operačním důstojníkem do zahrádkářské kolonie v Chodově, kde mělo dojít k vloupání do zahradní kůlny.

dezinfekce

Po zjištění prvotních informací psovod se služebním psem propátrávali místo činu a jeho okolí. V zarostlé oblasti vedle zahrádkářské kolonie Garrit označil v křoví uschovanou tašku, ve kterých byla část odcizených věcí. O několik desítek metrů dále služební pes Garrit označil pytel, ve kterém se nacházely další odcizené věci, jako například prodlužovací kabel, frézovačka či příslušenství k cirkulárce.

Další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V tentýž den byl totiž psovod se služebním psem Garritem operačním důstojníkem vyslán také do Krásna na Sokolovsku, kde mělo dojít k vloupání do zaparkovaného osobního automobilu. Také v tomto případě si psovod zjistil prvotní informace a poté se vydal se služebním psem Garritem propátrat místo činu a jeho okolí. O několik set metrů dále označil Garrit uschovaný kabát, který byl odcizený z automobilu.

Práce policejních psovodů a jejich čtyřnohých parťáků je velmi záslužná. Za jejich úspěchy se skrývají nekonečné hodiny práce a výcviku. 

nprap. Jakub Kopřiva

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy