Chodov: Město vylepšuje požární ochranu škol

Všechny základní a mateřské školy v Chodově dostanou v následujících letech moderní poplachové systémy. Novou elektronickou požární signalizaci mají od loňského roku ve škole J. A. Komenského, na řadě je nyní ZŠ ve Školní ulici.

dezinfekce

„V letošním roce budeme připravovat projektovou dokumentaci, která nám zároveň ukáže finanční náklady na zabezpečení této budovy,“ uvedl starosta Chodova Patrik Pizinger s tím, že na dokumentaci má město v rozpočtu připraveno zhruba 170 tisíc korun.

K samotné instalaci nového systému má dojít v průběhu příštího roku, kdy chce radnice zároveň nechat zpracovat dokumentaci pro další budovu.

„Investice do elektronické požární signalizace je s ohledem na hodnotu lidského života, uchráněného majetku a rychlou a včasnou detekci požáru minimální,“ zdůraznil už dříve velitel chodovských hasičů a vedoucí odboru městského záchranného systému Jiří Kiss.

Návrh na rozšíření poplachového systému vzešel z cvičení záchranných složek, které se konalo v roce 2018 ve škole J. A. Komenského.


Zdroj: město Chodov

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy