Chebsko: Při akci René bylo zadrženo 26 cizinců

Ve čtvrtek dne 28. listopadu 2019 provedli policisté odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Karlovarského kraje v součinnosti s Oblastním inspektorátem práce pro Plzeňský a Karlovarský kraj policejní součinnostní akci s názvem „RENÉ“ ve výrobním závodu na Chebsku.

dezinfekce

Policisté se při akci zaměřili na dodržování pobytového režimu cizinců v oblasti výkonu výdělečné činnosti a rovněž na odhalování padělaných a pozměňovaných cestovních dokladů a jiných osobních dokumentů. Dále se také zaměřili na dodržování veřejného pořádku a pátrání po hledaných osobách a věcech. Do akce byly nasazeny téměř tři desítky policistů.

Policisté zkontrolovali celkem 42 osob. Z toho 26 cizinců se policistům na výzvu prokázalo průkazy totožnosti občana EU, které na místě přítomní specialisté na odhalování padělků označili za padělané. Následným šetřením policisté zjistili, že všech 26 cizinců pracuje ve firmě bez příslušného oprávnění k zaměstnání. Všichni cizinci byli na místě zajištěni a následně eskortováni k provedení procesních úkonů na oddělení cizinecké policie v Sokolově.  S cizinci bylo zahájeno správní řízení o správním vyhoštění, a bylo rozhodnuto o jejich zajištění za účelem správního vyhoštění a následné umístění do detenčního zařízení.



prap. Eva Valtová
mjr. Bc. Kateřina Krejčí

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy